Keskustan Ovaska: Kompromissi parantaa Rehnin asemia

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Keskustan Ovaska: Kompromissi parantaa Rehnin asemia
20.1.2014 20:00
Jouni_Ovaska1.jpg

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska pitää Alde-ryhmän puheenjohtajan Sir Graham Watsonin esitystä kahdesta kärkiehdokkaasta hyvänä.

Esityksen mukaan liberaalidemokraatit valmistautuvat tuleviin eurovaaleihin asettamalla Guy Verhofstadtin komission puheenjohtajaehdokkaaksi, Rehn kilpailisi talous- tai ulkopolitiikan johtopaikoista.

- Tämä vahvistaa Rehnin asemia, kun huippupaikoista vaalien jälkeen neuvotellaan. Talouskomissaari on osoittanut pätevyytensä nykyisessä tehtävässään sekä aiemmin laajentumiskomissaarin tehtävissä. Hänellä on laaja tuki Alden sisällä.

Ovaskan mukaan luopuminen komission puheenjohtajataistosta ei heikennä Rehnin mahdollisuuksia.

- Päinvastoin. Nyt ei puhuta ainoastaan komissaarien pesteistä, vaan unionin avainpaikoista. Meillä on Suomesta tarjolla huippunimi, jonka eteen koko Alde tulee tekemään töitä. Olemme mukana paikkajaossa, jos vaalitulos on sen mukainen.

Puoluevaltuuston puheenjohtajan mukaan on Suomen etu, että Rehn on noussut Euroopan tasolla yhdeksi vaikutusvaltaisimmista poliitikoista. Ovaska toivoo, että Suomen asema vahvistuu unionitasolla kevään vaalien myötä.

Lisätietoja

Jouni Ovaska, 040 71 71 145