Maakuntavaltuusto valittava suoralla kansanvaalilla presidentinvaalien yhteydessä

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uusimaa / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Maakuntavaltuusto valittava suoralla kansanvaalilla presidentinvaalien yhteydessä
8.3.2016 13:00

Keskustan Uudenmaan ja Helsingin piirin puheenjohtajat Jasi Kuokkanen ja Ville-Veikko Rantamaula edellyttävät suoraa kansanvaalia maakuntavaltuustoja valittaessa.

Helsingin ja Uudenmaan Keskustat:

 

Maakuntavaltuusto valittava suoralla kansanvaalilla presidentinvaalien yhteydessä

Maakunnallista itsehallintoa muodostettaessa on maakuntavaltuutetut valittava jo ensimmäiselle kaudelleen suoralla kansanvaalilla. Keskustan Helsingin ja Uudenmaan piirit tyrmäävät ajatuksen, jossa maakuntavaltuusto nimettäisiin ensimmäisen kerran esimerkiksi puolueiden tai kunnanvaltuustojen toimesta.

 

- Suurimmassa Uudenmaan maakunnassa suora kansanvaali on ainoa, aidosti demokraattinen tapa saada kaikkien äänioikeutettujen ja puolueiden ääni kuuluviin uudessa maakuntavaltuustossa, toteavat Helsingin piirin puheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula ja Uudenmaan piirin puheenjohtaja Jasi Kuokkanen.

 

- Vaikka ensimmäinen kausi olisikin lyhyt, antaa avoin vaalitapa päättäjiä valittaessa uskottavan ja avoimen kuvan siitä, ketkä ja mitkä puolueet päättävät ja ovat vastuussa maakunnan asioista, toteaa Rantamaula. - Maakuntavaalit on järkevintä järjestää presidentinvaalien yhteydessä tammikuussa 2018. Tällä takaamme aktiivisen osallistumisen vaaleihin, pohtii Rantamaula.

 

-On tärkeää, että jokainen äänestysikäinen pääsee itse, aidosti ja demokraattisesti äänestämällä päättämään maakuntavaltuutetuista, jatkaa Kuokkanen. Tämä on kaikkien maakunnan alueella asuvien ihmisten etu, summaavat puheenjohtajat.

 

Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula, Helsingin Keskustan puheenjohtaja, puhelin 040 832 6682

Jasi Kuokkanen, Uudenmaan Keskustan puheenjohtaja, puhelin 050 542 3703