Pakarinen: 141-peli on vielä kesken

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Pakarinen: 141-peli on vielä kesken
30.9.2013 0:00

Euroopan parlamentin maatalousvaliokunta äänesti tänään yhteisen maatalouspolitiikan siirtymäkauden säännöksistä.

Tiedote 30.9.2013, Riikka Pakarinen


Euroopan parlamentin maatalousvaliokunta äänesti tänään yhteisen maatalouspolitiikan siirtymäkauden säännöksistä. Samalla valiokunta tuki myös niin kutsuttua Suomi-pykälää, joka mahdollistaa Etelä-Suomen kansallisen tuen maksun CAP-tukien alla

Keskustan varapuheenjohtaja ja Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan varajäsen Riikka Pakarinen muistuttaa, että tämä on vasta ensi askel asiassa.

"On valitettavaa, että hallitus ei pystynyt hoitamaan asiaa yhdessä komission kanssa. Parlamentti siis pelasti Suomen 141-neuvottelut. Tosin asia on vielä aivan kesken, sillä seuraavaksi asiasta päätetään neuvostossa. Myös parlamentin täysistunnon pitää äänestää asiasta", Pakarinen muistuttaa

Pakarinen alleviivaa, että parlamentin päätös ei yksin riitä. Esimerkiksi maatalouden rakennetoimenpiteet ovat vielä ratkaisematta. Hän on myös huolissaan tuen jatkosta vuoden 2020 jälkeen.

"Uusi säädöspohja ei tee aivan autuaaksi, joten vääntö jatkuu. Rahaa pitää myös löytyä. Toivon riuskoja otteita hallitukselta, jotta Etelä-Suomen viljelijät eivät joudu pettymään", Pakarinen sanoo.

Lisätietoja: Riikka Pakarinen, puh. 040 580 0833