Pakarinen: Arhinmäki sen myönsi – kansa maksaa rakennepaketin

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Pakarinen: Arhinmäki sen myönsi – kansa maksaa rakennepaketin
28.9.2013 0:00

Hallituspuolue Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki myönsi perjantaina julkisuudessa sen, mitä Keskusta on jo viikkoja yrittänyt hallitukselta kysyä.

Keskustan varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Riikka Pakarinen:


Hallituspuolue Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki myönsi perjantaina julkisuudessa sen, mitä Keskusta on jo viikkoja yrittänyt hallitukselta kysyä.

Arhinmäki sanoi, että hallituksen sopima rakennepaketti ei koske kaikkia ihmisiä. Talouden eliittiä se ei kosketa, hän totesi.

Kenenkään oikeustajuun ei mahdu se, että samaan aikaan kun eliittiryhmät nostavat miljoonapalkkioita, tavallisia työtätekeviä ihmisiä laitetaan kilometritehtaalle.

Nyt Arhinmäki myöntää hallituksen lähteneen rahavallan peesiin – SDP:n ja Vasemmistoliiton tuella. Tavalliset suomalaiset joutuvat entistä ahtaammalle palvelujen leikkauksilla ja tasaverojen korotuksilla, mutta hyväosaiset pääsevät kuin koira veräjästä.

Hallituksen vasemmistopuolueet jatkavat siis edelleen Kokoomuksen apupuolueina. Suuryritykset saivat jo keväällä miljardin veroalen, tavalliselle duunarille liikeni nyt syksyllä 20 euroa.

Vaikka hallituksen osinkoveropäätöksiä on korjattu moneen otteeseen, niiden perusvääryydet ovat edelleen olemassa: hyvätuloisia hyysätään.

Hallituksen päättämä kotihoidontuen leikkaus suosii niitä hyväosaisia perheitä, joissa sekä isällä että äidillä on vakituiset työt ja keskenään samantasoiset palkat. Leikkaus osuu kipeimmin pienituloisiin perheisiin, jotka kotihoidontukea eniten tarvitsevat.

Arhinmäen eiliset lausunnot laittavat kysymään, tiesikö hän tälläkään kertaa, mistä oli hallituksessa päättämässä. Vaatimukset varallisuusveron palauttamisesta ja pääomaverotuksen kiristämisestä kertovat, että Vasemmistoliitto on lähdössä hallituksesta viimeistään marraskuussa.

Lisätietoja: varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen, puhelin 040 5800 833