Piirikirje 3-14 julkaistu

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uusimaa / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Piirikirje 3-14 julkaistu
29.3.2014 12:15

Uusmaalaiselle keskustaväelle

Viime viikonvaihteessa Keskustan johdon myötävaikutuksella saavutettu sote-sopu osoitti hienosti puolueemme rakentavan roolin Suomessa. Samalla kun Keskusta oli avaamassa hallituksen vaikeaa umpisolmua oli se varmistamassa, että iso juna liikkuu meidän hyväksyttävissämme olevaan suuntaan – ajatellen sitäkin tilannetta, että olemme ensi eduskuntavaalien jälkeen hallitusvastuussa Suomen asioista. Torstaina kokoontunut puoluehallitus antoikin täyden tukensa puoluejohdon aktiivisuudelle asiassa. Soten suuri kuva on nyt selvillä, sisältöä viedään eteenpäin parlamentaariselta pohjalta, aivan niin kuin Keskustasta on vaadittu. Ja jo keskiviikkoiltana Uudenmaan piirihallitus keskusteli asiasta ja otti kantaa asian jatkokehittelyä silmällä pitäen. Otimme kantaa myös metropolihallintoon ja esitimme sen ja kuntaliitosvalmistelujen keskeyttämistä. Kuntien välinen yhteistyö on tarpeellista, mutta se voidaan hyvin hoitaa Uudenmaan liiton toimintaa tehostamalla.

Kehyspäätöksistään hallitus sen sijaan on yksin vastuussa. Kipein kohta on lapsilisiin päätetty noin kahdeksan prosentin leikkaus. Siinä ei ajateltu Suomen tulevaisuutta. Kehyspäätös on muutenkin näköalaton, siitä puuttuvat rohkeat satsaukset yritystoimintaa edistäviksi toimenpiteiksi. Yksipuoliset leikkaukset ja verojen kiristykset eivät nosta maata jaloilleen, vastapainoksi olisi tarvittu toimenpiteitä uusien työpaikkojen synnyttämiseksi.

Eurovaalit ja eduskuntavaalit

Eurovaalitoiminta tiivistyy koko ajan. Keskustan ehdokkaat ovat ahkerasti liikkeellä ja meidän järjestöihmisten tehtävä on tukea heidän esille pääsyään omissa kunnissamme. Aivan erityisesti toivon, että avitamme eri tavoin uusmaalaisten ehdokkaidemme Ann-Marin, Antin ja Johanneksen kampanjointia alueellamme.

Piirimme kevätkokous järjestetään kahden viikon kuluttua, 12.4. Lohjalla. Siitä enemmän toiminnanjohtajan osuudessa. Koetamme saada kokoukseen mahdollisimman monta eurovaaliehdokasta esittäytymään. Piirikokouksessa on hyvä tilaisuus keskustella ja ottaa kantaa myös ajankohtaisiin kunta- ja sote-asioihin laajan Uudenmaan näkökulmasta. Piirikokouksessa on esillä myös ensimmäisten eduskuntavaaliehdokkaidemme nimeäminen. Tulkaapa runsain joukoin paikalle sekä viralliset että epäviralliset edustajat!

Näkemisiin Lohjan Karjalohjalla!

Eero Lankia

********************************************************************

Järjestötoiminnan vuosi 2014

Piirin vuosikokous 2014

Keskustan Uudenmaan piirin vuosikokous pidetään lauantaina 12. huhtikuuta 2014 klo 11 Lohjalla. Kokouspaikkana toimii kylpylähotelli Päiväkumpu osoitteessa Keskustie 121, 09120 Karjalohja. Kokous alkaa siis klo 11. Valtakirjojen tarkastus pidetään klo 10-11. Kahvit tarjolla klo 10 alkaen. Kokouksessa on sääntömääräisten asioiden lisäksi käsittelyssä ehdokkaiden nimeäminen eduskuntavaaleihin 2015. Kokouksessa on myös paikalla EU-vaaliehdokkaitamme. kylpylähotelli Päiväkumpu on tehnyt erikoistarjouksen piirikokousväelle, jos haluaa ottaa perheen mukaan ja majoittautua ja nauttia piirikokouksen yhteydessä kylpylän palveluista. Kysy lisää piiritoimistosta!

Tiedot ajan tasalle!

Piiritoimisto on toimittanut kaikkiin kuntiin ja paikallisyhdistyksiin jäsentietolomakkeet tarkastettaviksi ja palautettaviksi. Pidättehän huolen siitä, että lomakkeet katsotaan huolella läpi ja palautetaan ajallaan piiritoimistoon.

Sama velvoittava pyyntö koskee henkilöilmoituslomaketta vuodelle 2014.

Nettisivuista

Muutama huomio koskien www.keskusta.fi/kunta sivuja kohtaan on tullut järjestöaktiiveilta. Tällaiset sivut ovat aina kunnallisjärjestön nettivastaavan tehtäviä. Eli ilmoittamalla piiritoimistoon nettivastaavan yhteystiedot kyseinen henkilö saa puoluetoimistolta tunnukset sivujen ylläpitoon.

Eduskuntavaalit

Piirin vuosikokous 12.4.2014 nimeää eduskuntavaaliehdokkaita. Piirihallitus teki kokouksessaan 26.3.2014 ehdotuksen piirikokoukselle. Tämä ehdotus on nähtävillä piirikokouksessa.

Puoluekokous

Puoluekokousedustajien valinta on siis edessä tänä keväänä. Piiri kannustaa jokaista paikallisyhdistystä pitämään vuosikokouksen ja nimeämään puoluekokousedustajat.

Puoluekokousmajoitukset varataan tuttuun tapaan piiritoimistosta. Keskustan Uudenmaan piirille on varattu huoneita hotellista Cumulus Turku, Eerikinkatu 30, 20100 TURKU. Huonehinta on koko viikonlopun osalta 170€ / henkilö / 2 yötä. Majoitusvarauksia voi kysellä piiritoimistosta ja myös sähköpostista tuija.pitkapaasi@keskusta.fi. Majoitusvaraukset on tehtävä piiritoimistoon TIISTAIHIN 15.4.2014 mennessä. Majoitusvarausten yhteydessä olisi hyvä arvioida myös sitä, osallistuuko puoluekokouksen lauantaina 14.6.2014 lavatansseihin. Puolue ja piirit yrittävät arvioida osallistujamäärää ennakkoon.

Ari Maskonen

Toiminnanjohtaja

ari.maskonen@keskusta.fi

045-8546406

***************************************************************************************

Keskustanuorten Uudenmaan piiri

Tapahtumat:

3.4. klo 14.00 Eduskuntavierailu Mikko Savolan vieraaksi Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten kanssa, täysistunnon seuraamista ja ohjelmallinen ruokailu, ks. lisää https://www.facebook.com/#!/events/730632983621071/?ref_dashboard_filter=upcoming

10.4. klo 17.30 Eurovaali-retrospektiivi Keskustan ja Maaseudun Arkistossa, ks. lisää http://www.keskustanuoret.fi/tapahtumat/hyoty/uusimaa-ja-helsinki-olohuone-eurovaali-retrospektiivi

25.4. klo 16 vaalityöryhmä ja klo 18 johtokunnan kokous

25.4. nuoret eurovaaliehdokkaat jalkautuvat pk-seudun yöelämään (paikat ja ajat tarkentuvat myöhemmin)

Lisäksi muistutan, että nuorilla on mahdollisuus majoittua Turun puoluekokouksessa Omenahotellissa erittäin edulliseen hintaan. Ilmoittautuminen avautuu viimeistään viikolla 14, ja tapahtuu Keskustanuorten nettisivuilta löytyvällä lomakkeella, ks. lisää www.keskustanuoret.fi.

Nuorten eurovaaliehdokkaiden yhteisesitettä on saatavilla toiminnanjohtajalta, ja postitamme sitä mielellämme ympäri Uuttamaata tilaisuuksissa jaettavaksi. Myös Juuri-lehti (eurovaaliaiheinen) ilmestyy näillä näppäimillä, ja myös sitä on toimistolta saatavilla. Yhteydenotot tj Maiju Korhonen, uusimaa(at)keskustanuoret.fi tai puh. 044 751 4363.

***************************************************************************************

Hyvä uusmaalainen keskustatoimija! Eurovaalikampanja on nyt toden teolla pärähtänyt vauhtiin. Kuluneen viikon aikana olen ollut vaalitilaisuuksissa mm. Nastolassa, Turussa, Pieksämäellä, Kuopiossa, Hyvinkäällä ja Espoossa. Tuntuma on hyvä. Kiinnostusta on ollut, ja kannatusta. Ensituntuma on, että mahdollisuudet vahvaan tulokseen ovat olemassa.

Teemme valtakunnallisen kampanjan, mutta painotamme kampanjoinnin Tampereen eteläpuoliseen Suomeen. Flyerit ovat jo valmistuneet, ja niitä saa esimerkiksi piiritoimistolta, tai olemalla yhteydessä suoraan minuun. Käy toki vilkaisemassa myös uudistuneet nettisivut, www.anttikaikkonen.fi.

Läpimenon suhteen ratkaisevaa on, löytyykö omasta vaalipiiristä tarvittava tuki. Toivon, että voitte tehdä työtä uusmaalaisten ehdokkaiden puolesta. Vahva tulos eurovaaleissa luo pohjaa myös lisäpaikkojen saamiseen eduskuntavaaleissa. Myös tavoite uusmaalaisesta Keskustan omasta europarlamentaarikosta on nyt realistinen. Olemmeko valmiita tarttumaan mahdollisuuteen?

Taisteluterveisin,

Antti Kaikkonen

antti.kaikkonen@eduskunta.fi

***************************************************************************************

Iloiset kevätterveiset vaalikentiltä!

EU-vaalikampanjointi alkaa lupaavasti kiihtyä näin ilmojen lämmetessä.

Maaliskuun alussa osallistuin vaalitilaisuuksiin Keravalla, Järvenpäässä, Espoossa ja Valkeakoskella, puolessa välissä kuuta juhlin Lohjalla Johannes Virolaisen 100 v-päivää ja viime lauantaina olimme isolla porukalla Turussa erilaisissa tilaisuuksissa, minun kohdalle niitä osui kolme. Lisäksi on ollut erilaisia koulutus- tai keskustelutilaisuuksia, joissa asiantuntijat ja yrittäjät ovat kertoneet näkemyksiään EU:n kehittämistarpeista.

Tämän viikon maanantaina olin Anneli Jäätteenmäen ja Sanna Lehtisen kanssa juttelemassa Helsingissä EU:sta ja naisten asemasta. Yleisöä kiinnosti myös EU:n rooli yritysverotuksessa, ja asiasta syntyi hyvää keskustelua. Itse olen sillä linjalla, että EU:n toimivaltaa ei tarvitse verotuskysymyksissä lisätä, mutta myös muunlaisia kantoja esitettiin. Omasta mielestäni nykyiset ratkaisumekanismit toimivat ja kyse on enemmänkin päättäjien osaamisesta, aktiivisuudesta ja halusta ratkoa verovajetta ja veroparatiiseja koskevia kysymyksiä.

Olen päässyt myös esittäytymään Uudenmaan kunnallisjärjestöissä, 23.3. olin Kirkkonummella ja 27.3. Hyvinkäällä. Tänään perjantaina olen tavattavissa Espoossa Isossa Omenassa ja Mäntsälässä. Vaalitilaisuuksista saa parhaiten tietoa omilta nettisivuiltani www.ann-marikemell.fi sekä facebookista sivulta Keskustan eurovaaliehdokkaiden tilaisuudet.

Kaikki aktiivisesti mukaan, tehdään yhdessä hyvä vaalitulos Keskustalle!

Ann-Mari Kemell

***************************************************************************************

Hyvät uusmaalaiset keskustalaiset,

En tiedä milloin järjen valo voittaa. Tuntuu kuin koko kansakunta olisi ryntäämässä sopulilaumana jyrkänteelle. Mylly Metropolin rakentamiseksi Guggenheimineen kaikkineen kiihtyy. Hallitus antaa sille lisää vauhtia "kohtuuhintaisen asumisen" ohjelmillaan ja Helsingin Sanomat kehuu päältä.

Unohdetaan, että kohtuuhintaisuus on suhteellinen käsite ja että asuntopulaa ei ainakaan asuntojonoista voi päätellä. Kun markkinataloudessa poistetaan hintamekanismi jonkin hyödykkeen osalta, taikka siihen kajotaan merkittävästi, muodostuu siihen kohtaan varmasti jono. Mitä suuremmassa mittakaavassa näin tehdään, sitä suurempi absoluuttisena lukuna on myös jono.

Kerronpa teille miten jonot esimerkiksi Vantaalla muodostuvat. - Tänne muuttaa ihmisiä Baltiasta ja Venäjältä. Siinä ei sinänsä mitään vikaa ole, mutta pitääkö vantaalaisten rakentaa velaksi asuntoja, jotta tämä olisi mahdollista? Eihän kyse ole turvapaikoista, eli eettiset syyt eivät ainakaan asuntotuotantoa edellytä. Jos asiasta yrittää keskustella, saa vastaukseksi jotakin infantiilia tyyliin, "emmehän voi rakentaa aitaa kaupungin ympärille".

Se ei kertakaikkiaan mene niin päin, että ensin tänne muuttaa ihmisiä ja sitten heille rakennetaan asuntoja. Se menee toisinpäin, ensin asunnot, sitten asukkaat. Ei kukaan voi muuttaa mihinkään kaupunkiin kadulle asumaan. Siihen kun ei henkikirjoittaja suostu.

Entä milloin opitaan, että trendiä vahvistavilla toimilla pk-seudun asuntohinnat eivät alene?. Asuntorakentamisen kiihdyttäminen suuntaa alueelle uutta kysyntää ja nostaa hintoja entisestään. Kun kerran vastasyklinen politiikka toimii ajan funktiona, se toimisi myös paikan funktiona. Miten tämä on niin vaikea ymmärtää?

Hyvät uusmaalaiset,

Kyseessä on tietoinen ja valittu pääkaupunkiseudun paisuttaminen, eräänlainen nykyajan Gosplan. Helsingin seudun MAL -sopimuksen mukaan tänne on rakennettava puolet seuraavan 20 vuoden ajalle määritetystä asuntotuotantotarpeesta. Siitä huolimatta että täällä nyt asuu neljännes suomalaisista. - Kuka vielä voi väittää, ettei keskittäminen ole tietoista tai että pääkaupunkiseudun kasvu on jotenkin luonnollinen kehitys?

Tämä kaikki lähtee liikkeelle taloudesta ja sen tuotantorakenteesta. Suomessa on koko 2000 -luku painotettu lähes pelkästään korkean arvonlisän insinööriammatteja sekä niinkutsuttua innovaatiotaloutta. Korkean arvonlisän urbaaneja elinkeinoja. Tässä ei ole muuta vikaa kuin, se, että samalla on viety ja viedään edellytyksiä alkutuotannolta ja valmistavalta tuotannolta. Kuitenkaan kaikki ihmiset eivät ole taipumuksiltaan tai kyvykkyyksiltään samanlaisia.

Yritysten arvoketju on samalla ihmisten osallistumisen ketju. Jos suomalainen yritystoiminta verkottuu maailmalle niin, että täällä on vain korkean arvonlisän töitä, olemme aiheuttamassa työmahdollisuuksien katoa ja toivottomuutta suurelle osalle ihmisiä. Nimenomaan pääkaupunkiseudulla lisääntyvä korkeasti koulutettujen työttömyys antaa tästä jo viitteitä.

Toinen huomionarvoinen seikka on talouskasvun lähde. Kun talous kasvaa - ja se kiistatta kasvaa agglomeraatioetua nauttivilla alueilla - se kasvaa lisääntyneen tuottavuuden vuoksi. Mutta mitä tuottavampaa työ on, sitä vähemmän se vaatii työtunteja. Itse asiassa sekä Tukholman että Helsingin aluetaloustilastot osoittavat että merkittävästä tuotannon ja liikevaihtojen kasvusta huolimatta, ei työllisyys ole näillä alueilla 2000 -luvulla juuri kasvanut.

Metropolihuuma siis hyödyttää pientä eliittiä, mutta ei keskiluokkaa. Ei kaupunkikeskuksissa eikä niiden liepeillä, maaseudusta puhumattakaan. Meidän kasvukuntien asukkaiden osana on - asumisen hintakuplan lisäksi - kuntatalouden kurjistuminen investointien alla. Kauempana elävien osana on - asuntojen hintaromahduksen lisäksi -  palveluiden hiipuminen ja haihtuminen. Kaikkien osana on palkkapolarisaatio, työelämän epävarmuus ja keskiluokan häviö.

Miten asiaan voidaan vaikuttaa ja miten tämä kaikki liittyy eurovaaleihin?

Biotalous on Suomelle avainkysymys. Suuntautuminen omien uusiutuvien luonnovarojen jalostukseen on mahdollisuutemme. Sen mahdollisuuden toteutuminen edellyttää pitkäjänteistä työtä. EU:ssa luodaan ne normit, joiden varassa tämä voi onnistua tai epäonnistua. Sisämarkkinoiden pelisäännöt, sekä yhteinen ympäristöpolitiikka asettavat rajat sille, miten biomassaa tullaan kestävyys näkökulmasta käsittelemään, taikka miten ja millä ehdoilla julkinen valta voi osallistua tai panostaa biotalouden teknologiaan, sekä millä ehdoilla taloutta voidaan toisaalta tuilla ja toisaalta veroilla suunnata kohti tulevaisuutta.

Niille, joiden mielestä yhteiskunta ei voi osallistua markkinoiden ja talouden suuntaamiseen, muistutan Helsingin seudun Gosplanista.

Pyrin vaikuttamaan näihin asioihin Euroopan Parlamentissa.

Ystävällisesti,

Johannes Hirvaskoski

Vantaa

***************************************************************************************

Tapahtumat

Ke 9.4.2014 klo 19.00, Espoon kunnallisjärjestön vuosikokous, Ravintola Niittylounas Oy, Pihatörmä 1 B Länsikeskus Espoo. Tilaisuus alkaa klo 17.30 ruokailulla ja klo 18-19 on varattu esittäytyminen Keskustan EU-vaaliehdokkaille.

La 12.4.2014 Piirikokous Lohjalla

La 12.4.2014 Askolan messut

La 12.4.2014 Hyvinkää ”Tapahtumatori ”-tapahtumassa ovat mukana kaikki poliittiset puolueet, joten siellä myös Keskustan teltta, vaikka Piirin vuosikokous samana päivänä. Tapahtumatorille yritetään saada puhujaksi EU –ehdokas/ehdokkaita Uudenmaan ulkopuolelta.

Pe-Su 25.–27.4.2014 Puoluehallitus ja puoluevaltuusto sekä puolueen EU-vaalistartti Vantaalla. Vaalitapahtumia Espoo, Vantaa, Kerava, Järvenpää, Kirkkonummi.

To 1.5.2014 Vihreä Vappu – tilaisuudet Hyvinkäällä ja Keravalla

Pe 9.5.2014 Eurooppa-päivä

La 10.5.2014 Vantaalla Myyrmäessä Myyrmannissa pöytä

La 10.5.2014 Järvenpää-päivä

La 17.5.2014 Hyvinkää Toritapahtuma, teltta.

Su 25.5.2014 EU-vaalit Suomessa ja Euroopassa

Ti 3.6.2014 Piirihallituksen kokous, Loviisa klo 17.30 (järjestöväen tapaaminen) / klo 18.30 (kokous)

To 5.6.2014 Pihajuhlat Espoossa klo 18-22 Reijo Stedtillä, Kokinkyläntie 38, Espoo

13.–15.6.2014 Puoluekokous Turussa.

To-Pe 21.-22.8.2014 Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokous Uudellamaalla

Su 9.11.2014 Seurakuntavaalit

La-Su 22.-23.11.2014 Puoluevaltuusto Porissa

Helmikuu 2015 Puolueristeily.

Tiedostot