Reijonen: SDP yhä vahvemmin Kokoomuksen apupuolue

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Reijonen: SDP yhä vahvemmin Kokoomuksen apupuolue
1.10.2013 0:00

Hallituksen rakenneuudistuspaketista alkaa pölyn laskeuduttua paljastua poliittisesti tulenarkoja asioita.

Keskustan kansanedustaja Eero Reijonen:


Hallituksen rakenneuudistuspaketista alkaa pölyn laskeuduttua paljastua poliittisesti tulenarkoja asioita.

Ensimmäinen hämmennys syntyi Keskustan esittämästä työttömyysturvan suojaosasta, jonka hallitus toteutti. Sekavien vaiheiden jälkeen summaksi vahvistettiin 300 euroa. Episodi osoitti, että osa ministereistä ei taaskaan tiennyt, mistä he päättivät.

Hallituksen vasemmistopuolueiden SDP:n ja Vasemmistoliiton ministerit tyrmäsivät pari viikkoa ennen budjettiriihtä jyrkästi Kokoomuksen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon esittämän pakkokeinoihinkin perustuvan vastikkeellisen sosiaaliturvan, mutta rakenneuudistuspaketissa päättivät siitä.

Vasemmistoliiton puheenjohtajalle Arhinmäelle selvisi vasta viime viikon lopulla, että rakenneuudistuspaketti ei koske hyväosaisia. Tämän hän suoraselkäisesti myös kertoi julkisuuteen. Vähemmän suoraselkäistä on copypasteta asiantuntijoiden lausuntoja myöhäisherännäisen oikeudentunnon tueksi.

SDP on yli kaksi vuotta mekastanut eläkeiän noston vastustamisella, mutta hyväksyi sen tosiasiallisesti rakenneuudistuspaketissa. SDP on henkeen ja vereen vastustanut kuntien pakkoliitoksia, mutta hyväksyi ne nyt. Muut keskeiset vaalilupauksensa SDP on jo aiemmin pyörtänyt.

On muistettava, että koko rakenneuudistusten paketti valmisteltiin SDP:n puheenjohtajan Urpilaisen johdolla.

Kuntien pakkoliitokset, jättimäiset valtionosuusleikkaukset, kotihoidontuen leikkaus, kepin tarjoaminen työttömille ja hyvätuloisia suosiva osinkoveromuutos ovat esimerkkejä kovasta oikeistopolitiikasta. SDP lähti taas Kokoomuksen apupuolueeksi.

On jokseenkin uskomatonta, että samaan aikaan kun Urpilainen väittää opposition pääteemojen liittyvien palkansaajien aseman heikentämiseen, hän on itse tehnyt päätöksiä, joilla tavalliset suomalaiset ajetaan entistä ahtaammalle.

SDP:n tukema Kokoomuksen kova oikeistopolitiikka tarkoittaa nyt massiivisia irtisanomisia myös kunnissa.

On jokseenkin uskomatonta, että samaan aikaan kun Urpilainen vaatii ahneutta kuriin ja hyväosaisten osallistumista laman hoitoon, hän on itse valmistellut rakenneuudistusten paketin, joka näitä hyväosaisia ei koske.

Lisätietoja: kansanedustaja Eero Reijonen, puhelin 050 511 3099