Rikollinen tausta esteeksi Suomeen tulolle - maahanmuuttopolitiikan painopiste kiintiöpakolaisiin

Keskusta K-S metso vihreä sivun yläkuva.jpg
Keskusta.fi / Keski-Suomi / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Rikollinen tausta esteeksi Suomeen tulolle - maahanmuuttopolitiikan painopiste kiintiöpakolaisiin
30.1.2019 10:20

Suomalaisten turvallisuus on muuttunut viimeisten vuosien aikana epävarmemmaksi ja monimutkaisemmaksi. Median kautta olemme saaneet viime aikoina lukea erityisesti lapsiin ja naisiin kohdistuvista seksuaalisista väkivallanteoista.

Suomalaisten turvallisuus on muuttunut viimeisten vuosien aikana epävarmemmaksi ja monimutkaisemmaksi. Median kautta olemme saaneet viime aikoina lukea erityisesti lapsiin ja naisiin kohdistuvista seksuaalisista väkivallanteoista.

Keskustan Keski-Suomen piiri ei hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Ihmisoikeuksista ei voi tehdä poikkeuksia uskonnollisten tai kulttuuristen syiden varjolla. Hädässä olevia sen sijaan pitää auttaa, kuten Suomessa on aina tehty.

Keskustan Keski-Suomen piiri ei ole maahanmuuttoa vastaan. Hallituksen maahanmuuttopolitiikka on ollut piirin mielestä terveen kriittistä. Keskusta on johdon mukaisesti puolustanut pakkopalautuksia. Suomeen tarvitaan jatkossakin osaavaa työvoimaa ja käsipareja, mutta ei turvallisuusuhkia eikä väkivaltaa. Suomessa on elettävä Suomen lakien mukaan. Keskustalla on nollatoleranssi maahanmuuttojärjestelmän väärinkäytölle.

Ongelmaksi on nyt muodostunut hallitsematon maahanmuutto ja paperittomat. Tälläkin hetkellä Suomessa on arviolta jopa 10 000 ihmistä, joiden olinpaikkaa ei tiedetä. Osa heistä on saanut kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseen. Joihinkin heistä liittyy myös turvallisuusriskejä. Keskustan Keski-Suomen piirin mielestä painopistettä onkin siirrettävä turvapaikan hausta kohti kiintiöpakolaisuutta.

Keskustan Keski-Suomen piiri edellyttää selkeitä pelisääntöjä turvapaikkaa hakeville. EU:n ulkorajat on saatava pitäviksi, turvapaikanhakijat on saatava rekisteröityä jo EU-rajojen ulkopuolella ja jokaisen EU-maan tulee noudattaa yhdessä sovittuja päätöksiä. Jokaisella maahan tulevalla tulee olla nimen ja paperien lisäksi turvallisuusselvitys, kuten kiintiöpakolaisten osalta. Tämä edellyttää ylikansallista yhteistyötä.

Keskustan Keski-Suomen piiri muistuttaa, että parhaiten hädässä olevia autetaan heidän kotimaassaan tai lähialueilla. Suomen kehitysyhteistyön määrärahojen nosto olisi tervetullut askel kohti kansainvälistä tavoitetta eli 0,7% BKT:sta.

Rikollisen taustan tulee olla este Suomeen pääsylle. Suomen ovet eivät ole sepposen selällään.