Saarikko: Miksi hallitus pimittää asumisperustaisen sosiaaliturvan linjaukset eurovaalien alla?

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Saarikko: Miksi hallitus pimittää asumisperustaisen sosiaaliturvan linjaukset eurovaalien alla?
20.5.2014 14:00
AnnikaSaariko1.jpg

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko vaatii Kataisen hallitukselta välitöntä vastausta siihen, miksi selvitys Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan haasteista ja kehitysvaihtoehdoista valmistuu vasta eurovaalien jälkeen.

- Käytännössä on kysymys linjasta, jonka Suomi valitsee muualta tulevien työntekijöiden sosiaaliturvan maksatuksessa. Suomalaisten oikeudentajua vastaan taistelee nykytilanne, jossa työntekijän omassa kotimaassa asuvalle perheelle maksetaan suomalaisia perhe-etuuksia. Tämä puhututtaa EU-vaaleissa äänestäjiä paljon, Saarikko muistuttaa.
 
Saarikon mielestä olisi välttämätöntä ja kohtuullista, että istuvan hallituksen linja tässä tärkeässä aiheessa olisi kansalaisille selvä äänestyskoppiin mennessä. Mitä kokoomus, sdp ja muut hallituspuolueet tästä asiasta ajattelevat ja ennen kaikkea mitä aikovat sille tehdä?
 
- Alunperin sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) antoi ymmärtää, että selvitys valmistuu ennen vaaleja, toukokuun puolessa välissä. Nyt ennakkoäänestys on loppusuoralla ja vaaliviikko käsillä, eikä selvitys ole valmis.
 
Keskustan Saarikko pitää asumisperustaisen sosiaaliturvan tulevaisuuden linjaamista merkittävänä kysymyksenä tulevana parlamenttikautena EU:ssa. Asia keskusteluttaa myös monessa muussa EU-maassa, esimerkiksi Saksassa.
 
- Suomalaisen järjestelmän puolustaminen vaatii nyt selkeää kansallista linjausta. Sen edistäminen EU-pöydissä edellyttää maan hallituksen ja tulevien meppien hyvää yhteistyötä, Saarikko toteaa.
 
Lisätietoja: varapuheenjohtaja Annika Saarikko, puhelin 040 744 6 770