Salon piirikokouksen tiedote

Keskusta.fi / Varsinais-Suomi / Suomeksi / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Salon piirikokouksen tiedote
29.3.2012 10:00

ANNIKA SAARIKKO HALUAA JATKAA KESKUSTAN JOHDOSSA

Varsinais-Suomen Keskusta kokoontui 27.3.2012 vuosikokoukseensa Saloon. Poliittista keskustelua olivat tilaisuudessa alustamassa Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi, varsinaissuomalaiset varapuheenjohtajat Annika Saarikko ja Timo Kaunisto sekä kansanedustaja Esko Kiviranta.

Puheenjohtaja Kiviniemi kiinnitti alustuksessaan huomiota hallituksen yrityksiin kansalaisia kuulematta viedä läpi kuntarakenteen muutosta, sulkea varuskuntia ja muuttaa vaalipiirijakoa. Oppositiojohtaja muistutti myös hallituspuolue SDP:n tekemistä vaalilupauksista, jotka se vähä vähältä on joutunut rikkomaan: arvonlisäveroa tai energiaveroja ei koroteta! Kiviniemi ja muutkin puheenvuoron käyttäneet korostivat Keskustalla olevan nyt erinomaiset eväät niin voittoon syksyn kuntavaaleissa kuin mahdollisuuteen taas seuraavissa eduskuntavaaleissa nousta maan suurimmaksi puolueeksi.

Myös Keskustan tuleva puoluekokous ja siinä tehtävät henkilövalinnat sähköistivät jo kokoustunnelmaa. Varapuheenjohtaja Annika Saarikko ilmoitti olevansa halukas jatkamaan Keskustan varapuheenjohtajana ja sai kokoukselta raikuvat aplodit. Sen sijaan toinen nykyinen varapuheenjohtaja Timo Kaunisto ilmoitti toistaiseksi jättäneensä vain hakemuksen olla syksyllä ehdokkaana Loimaan kaupunginvaltuustoon. Muista ehdokkuuksista Kaunisto lupasi ilmoittaa aikanaan.

Kokoukseen oli saapunut toistasataa virallista edustajaa ja viitisenkymmentä seuraajaa. Kokouksessa tehtiin henkilövalinnat Keskustan puoluevaltuustoon seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Varsinais-Suomessa suhteellisesti hyvin menneiden eduskuntavaalien tuloksen perusteella maakunta sai yhden lisäpaikan puoluevaltuustoon ja paikka tuli Turun ja Turunmaan alueelle.

                    
PUOLUEVALTUUSTOON VALITTIIN

Loimaan alueelta Teija Ek-Marjamäki Loimaalta javaraedustajiksi  Minna Hallanheimo Tarvasjoelta ja Janne Rauhansuu Pöytyältä;

Salon seudulta Ulla Huittinen Salosta ja varalle Hanna Yli-Liipola Salosta ja Tero Pirttilä Somerolta;

Turun ja Turunmaan alueelta Riitta Karjalainen Turusta, Anna-Liisa Koivisto Liedosta, Pekka Myllymäki Mynämäestä ja Matias Ollila Turusta sekä varalle Kalevi Kallonen Kemiönsaaresta, Riika Patrakka Kaarinasta ja Eero Vainio Raisiosta;

Vakka-Suomesta Rauli Rauhala.