Seppo Kääriäinen: Valtion omistajapolitiikka joko pääministeri- tai valtiovarainministeripuolueelle

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Seppo Kääriäinen: Valtion omistajapolitiikka joko pääministeri- tai valtiovarainministeripuolueelle
14.10.2013 0:00

Ministeriruletissa pyörivä Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen totesi lauantaiaamuna, että omistajaohjaus on hallituksen epäkiitollisin tehtävä.

Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen:


Ministeriruletissa pyörivä Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Oras Tynkkynen totesi lauantaiaamuna, että omistajaohjaus on hallituksen epäkiitollisin tehtävä.

Tynkkynen on oikeilla jäljillä. Siitä on tehtävä juuri tässä uudessa tilanteessa johtopäätöksiä. Ei pidä tyytyä vain tekniseen henkilöratkaisuun.

Valtion omistajapolitiikan painoarvo on viime vuosina kasvanut. Kysymys on Suomelle elintärkeistä asioista nyt, kun Suomi tarvitsee myös uutta teollisuusstrategiaa.

Omistajapolitiikan linja on ollut hukassa. Asia on korjattava vielä Kataisen hallituksen aikana.

Hallitus ei huoli opposition neuvoja, mutta sellaisen voi antaa ilmaiseksi.

Omistajaohjaus olisi pantava joko pääministeri- tai valtiovarainministeripuolueen vastuulle. Niillä on kuitenkin päävastuu Suomen talous-, teollisuus- ja yrittäjäpolitiikasta. Molemmilla on myös kokemusta tällaisten tuulisten, mutta strategisesti painavien tehtävien hoidosta.

Joka tapauksessa valtion omistajaohjaus vaatii perusteellisen eduskuntakeskustelun sen lisäksi ja tueksi, että vastuunkantaja vaihtuu. Tärkeintä on linjata strateginen omistus, josta edustaja Pekkarinen on huomauttanut.

Lisätietoja: kansanedustaja Seppo Kääriäinen, puhelin 050 511 3086