Tiilikainen, Kalmari ja Puumala: Ylimielistä ja välinpitämätöntä, Kokoomus!

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
Keskusta.fi / Uutiset ja Keskusta-TV / Uutiset / Tiilikainen, Kalmari ja Puumala: Ylimielistä ja välinpitämätöntä, Kokoomus!
23.5.2014 14:00
apila1.jpg

Suomi käy sunnuntain Euroopan parlamentin vaaleihin eriskummallisessa tilanteessa. Vaikka työttömyys ja velkaantuminen ovat ennätyslukemissa, maassa ei ole toimintakykyistä hallitusta.

Pääministeri eroaa, valtiovarainministeri erotettiin. Eduskunnan eilinen kyselytunti oli viimeisin osoitus siitä, että sinipunahallituksen ministereitä kiinnostavat lähinnä omat urasuunnitelmat, eivät Suomen ongelmat ja opposition ja kansan kysymyksiin vastaaminen.  

Kaikki kolme Kokoomuksen puheenjohtaja- ja samalla pääministeriehdokasta olivat kyselytunnin aikaan kampanjoimassa.

Tämä on räikeää eduskunnan halveksimista. Eduskunta on nimenomaan ollut tarkkana siitä, että ministerit osallistuvat kyselytunnille. Puhemies on pitänyt virkamatkaa ulkomaille ainoana hyväksyttävänä työesteenä.

Keskusta ei ole yksin huolissaan Suomen tilanteesta ja tulevaisuudesta. Eilen valtiontalouden tarkastusvirasto varoitti, että Suomi saattaa rikkoa EU:n taloussääntöjä tänä vuonna. Talouslehti Financial Times puolestaan nosti juuri Suomen esiin euroalueen seuraavana ongelmamaana.

Suomen valtavat työttömyys-, talous- ja velkaongelmat laittavat kysymään, eikö Kokoomuksen mielestä Suomen pidä täyttää niitä talouspolitiikan vaatimuksia, jotka Suomi on muiden kanssa yhdessä sopinut ja muilta vaatinut.

Samalla on valitettavasti kysyttävä, mitkä ovat tämän pääministerin edellytykset hoitaa eurooppalaisia tehtäviä, kun hänen perintönsä on 400 000 työttömän Suomi, jolla on liki 100 miljardia euroa velkaa.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, puhelin 050 511 3174 ja varapuheenjohtajat Anne Kalmari, puhelin 050 512 2084 ja Tuomo Puumala, puhelin 050 512 1891