562

Heidi Nordman

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Vihti
yrittäjä, AMK-opiskelija, 38

Olen 38-vuotias vihtiläinen yrittäjä ja ammattikorkeakouluopiskelija. Asun vanhassa omakotitalossa yhdessä aviomieheni ja eläinten kanssa.

Olen tottunut tekijä, osaan tehdä yhteistyötä, kuunnella, vaikuttaa ja viedä asioita eteenpäin. Opiskelen mielelläni uutta ja kuuntelen ihmisten erilaisia näkökulmia muodostaen niistä mielipiteeni.

En ole sosiaali- ja terveysalan asiantuntija, sen sijaan tiedän paljon palvelumuotoilusta ja palvelupolkujen rakentamisesta eli niistä asioista, joilla palvelut saadaan vastaamaan käyttäjien tarpeita. Tulevilla hyvinvointialueilla on suuri vastuu siitä miten palvelut toimivat.

Minulla on intoa olla mukana rakentamassa uutta ja vaalilupaukseni on se, että lupaan perehtyä asioihin ja käyttää aikaani siihen, että ihan tavallisten ihmisten ääni huomioidaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluita suunniteltaessa.

Vaaliteemat

Kun laastari ei riitä, pitää palveluiden toimia.

Asiakkaiden pompottelu luukulta toiselle on estettävä. Palveluketjun on oltava sujuva ja tietojen tulee siirtyä myös kuntiin, joissa huolehditaan edelleen monista tärkeistä ennaltaehkäisevistä asioista. Palveluiden toteutuksessa tulee mennä ihmiset edellä.

Paikalliset palvelut oikea-aikaisesti

Osa palveluiden toimivuutta on se, että sosiaali- ja terveysalan peruspalvelut sijaitsevat lähellä ja yhdellä yhteydenotolla pääsee oikea-aikaiseen hoitoon.

Palveluita pitää pystyä hyödyntämään yli kuntarajojen, mutta samaan aikaan on pidettävä huoli, että perusterveydenhoidon vuoksi ei ole pakko asioida naapurikunnassa.

Myös pelastustoimen toimipisteiden sijainnilla on iso merkitys on pidettävä huoli siitä, että vasteajat pysyvät kohtuullisina koko alueella.

Koti-, omais- ja perhehoitoon on panostettava

Inhimillisen hoivan on saatava ansaitsemansa arvostus. Omaishoidon vapaiden tulee järjestyä tilanteista huolimatta ja toiminnan olla kannustavaa myös hoidon järjestäjälle.