347

Eine Heikkinen

Lapin hyvinvointialue, Rovaniemi
sosiaalineuvos, eläkkeellä, 68

Työelämä: Lähes 11 v Valvirassa. Pääasiassa sosiaalihuollon valvonnan ryhmäpäällikkönä. Viimeisenä vuotena olin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen valvonnan ryhmäpäällikkönä. Valvontaan kuului sekä jälkikäteistä että suunnitelmaperusteista valvontaa niin lastensuojelussa, vanhustenhuollossa, vammaispalveluissa, mielenterveyspalveluissa, hoitoonpääsy erikoissairaanhoidossa, vanki- ja puolustusvoimain terveydenhuolto, hyvinvointi- ja terveydenhuolto -palvelut sekä varhaiskasvatus.Siis hyvin laaja ja monipuolinen tehtävänkuva. Ennen Valviraa työskentelin Lapin lääninhallituksessa 10 vuotta lääninsosiaalitarkastajana. Ja sitä ennen olen ollut Rovaniemen kaupungilla johtavana sosiaalityöntekijänä sosiaalivirastossa sekä kasvatus- ja perheneuvolan ja päihdehuollon johtajana.
Perhe: mies ja 4 aikuista lasta.
Harrastukset: lukeminen, hiihto ja golfin pelaaminen.

Vaaliteemat

Vahvistetaan lähipalveluita.

Palveluiden saaminen läheltä ja oikea-aikaisesti ehkäisee kalliimpien palveluiden tarvetta. Lapissa välimatkat ovat pitkiä, joten tavoite sote-asema jokaiseen kuntaan on perusteltua. Sote-asemien palveluvalikoima voi vaihdella väestön tarpeiden mukaan. Huolehditaan siitä, että kotiin annettavat palvelut ovat laadukkaita ja riittäviä.

Parannetaan digitalisaation hyödyntämistä osana palvelujen saatavuutta.

Verkkoasiointi ja digitalisaation hyödyntäminen on jo nuoremmilla henkilöillä jokapäiväistä. Digitalisaatio ei saa kuitenkaan syrjäyttää palveluista niitä, joilla ei ole osaamista, kykyä tai ei välineitä näiden palvelujen hyödyntämiseen. Digitalisaatio voi myös vapauttaa resursseja muihin tehtäviin. Tarvitaan myös kasvokkain tapaamisia.

Parannetaan henkilöstön saatavuutta ja työhyvinvointia.

Työolosuhteilla, tehtävien vaatimuksien mukaisella palkkauksella ja johtamisella on iso merkitys henkilöstön työssä pysymiseen ja henkilöstön saatavuuteen. Myös koulutusten kattavuus valtakunnallisesti.