350

Mari Markkanen

Pirkanmaan hyvinvointialue, Kuhmoinen
Kätilö, sairaanhoitaja, 36

Perhevapaalla oleva,Tays:ssa työskentelevä 35-vuotias kätilö. Kokemusta eri sairaanhoitopiireistä ja toimintamalleista,myös sairaanhoitajana avoterveydenhuollossa vastaanottotoiminnassa sekä terveyskeskuksen vuodeosastolla työskennellyt. Näkemystä erilaisista toiminnan keskittämisistä ja keskittämisen vaiktuksista sekä myös näkemystä hoitotyöläisten arjesta.

Uskon uuden sote-mallin avaavan mahdollisuuden vaikuttaa hoitoalalla työskentelevien työarkeen ja oikeilla päätöksillä nostaa sote-alan houkuttelevuutta ja hoitoalan osaajien pysyvyyttä jatkossakin Pirkanmaalla.

Pienen reunakunnan asukkaana koen perusterveydenhuollon saatavuuden läheltä tärkeäksi ja kantavaksi voimaksi sairauksien ennaltaehkäisyssä. Neuvolapalvelut ja terveysasemien toiminta kuuluvat myös reunakuntiin!

Vaaliteemat

Työarki kuntoon

Hoitoala on jo pitkään voinut huonosti ja hoitovelka on kasvanut koronan myötä entisestään. Asioita on ymmärrettävä myös työntekijän näkökulmasta hyvinvointialueen hallinnossa.

Lähipalvelut läheltä

Kaikilla on oikeus päästä omalla paikkakunnalla terveydenhuollon piiriin ja yhdellä soitolla ilman pallottelua eri yksiköiden välillä. Kaikkia toimintoja ei voida vain keskittää tai pidemmässä juoksussa ongelmat alkavat näkyä etenkin päivystyksen kuormituksena kun perussairaudet jäävät hoitamatta.

Palokuntien ja ensivasteen sekä ambulanssitoiminnan säilyminen

On tärkeää että onnettomuuden sattuessa apu on lähellä,myös reunakunnissa.