Olen 40-vuotias, naimisissa oleva, kahden lapsen äiti ja puutarhuri Turun Paattisilta. Ydinperheeni lisäksi kanssamme asuu 95-vuotias kasvatusisäni. Elämme tavallista lapsiperhearkea iloineen ja haasteineen. Olen aktiivinen yhdistystoimija, harrastan asahia ja teen vapaaehtoistyötä nuorten parissa. Sukupolvenvaihdoksen myötä työni painopiste on siirtynyt yhä enemmän Laitilaan, mutta Turussa on jatkossakin perheemme koti.
Minulle on jo pienenä opetettu, että läheisistä ja luonnosta pitää pitää huolta ja että kaiken voi korjata. Olen aina tuntenut suurta paloa vaikuttaa asioihin ja olenkin jo pitkään ollut yhteisöni aktiivinen vaikuttaja lasteni koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana ja seurakuntayhtymän luottamushenkilönä.
Politiikkaan lähdin mukaan neljä vuotta sitten kuntavaaleissa ja pääsin mustana hevosena kaikkien yllätykseksi ensimmäiseksi varavaltuutetuksi. Myös aluevaalit ja eduskuntavaalit läpikäyneenä olen ottanut nöyrän kiitollisena vastaan kaiken sen luottamuksen jonka olen äänestäjiltä saanut ja lupaan hoitaa tehtäväni tunnollisesti ja aina ihmisiä kohdaten ja kuullen.
Päätöksentekijänä olen asioihin hyvin perehtyvä ja rohkea tuomaan omat näkemykseni esille. Kaikissa päätöksissä on ajateltava kokonaisuutta, tulevaisuutta, otettava talous, luonto ja ennen kaikkea inhimillisyys huomioon. Oli sitten kyse mistä tahansa niin ikävien asioiden ennaltaehkäisy on aina taloudellisesti ja inhimillisesti paras ratkaisu. Hyvinvoivan yhteiskunnan perusta on hyvinvoivat ihmiset vauvasta vaariin, eikä kukaan saa pudota kyydistä. Minulla on vahva usko keskustan politiikkaan ja olen määrätietoisesti viemässä sitä eteenpäin.
Haluan olla rakentamassa parempaa ja oikeudenmukaisempaa huomista meille kaikille.
Lasten ja nuorten pahoinvointiin on puututtava juurisyitä hoitamalla. Ennakoiva kevyt arjen tuki perheisiin ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä. Perhetyöhön satsaamisen on todettu Imatralla vähentävän merkittävästi lastensuojelun kustannuksia. Tarvitsemme riittävän hyvin resursoidut neuvolat ja koulut oppilashuoltoineen, jotta jokainen saa riittävästi tukea ja ohjausta läheltä ja ajoissa. Kainuussa on otettu käyttöön nuorten mielenterveystarkastukset 7.luokan oppilaille. Otetaan mallia näistä hyviksi havaituista toimintatavoista.
Järjestöillä on merkittävä rooli ihmisten hyvinvoinnin tukemisessa ja vertaistuessa. Niiden toimintaedellytykset on turvattava. Kuntouttavaan työtoimintaan satsaaminen tuo merkittäviä säästöjä, kun ihmiset saavat elämän syrjästä kiinni.
Työn ja läheishoivan yhteensovittamista pitää parantaa ja omaishoitajien tueksi tarvitaan riittävästi turvallisia hoitopaikkoja. Kotihoito tarvitsee paremmat resurssit. Aivan liian moni liian huonokuntoinen vanhus on kotona kärsimässä vaikka palvelupaikkapäätös on annettu. Tarvitsemme erityisesti lisää toimintakykyä ylläpitävää, yhteisöllistä, välimuotoista asumista sekä perhehoitoa. Myös ympärivuorokautisia paikkoja on oltava niitä tarvitseville.
Palveluita ei ole jos meillä ei ole ihmisiä jotka työn tekevät. Meillä on kova pula hoitajista ja tärkeintä on saada alan pito- ja vetovoima kuntoon. Kukaan ei halua tehdä työtä mitä ei anneta tehdä hyvin. Jatkuva kiire ja työtaakka kuormittaa niin, että alalta hakeudutaan pois, eikä se myöskään houkuta kouluttautumaan alalle. Hoitajat joutuvat tekemään paljon sellaista ylimääräistä työtä mikä ei heille kuulu. Valtavasti aikaa menee myös kirjauksien tekemiseen. Kaikki se aika on tärkeästä hoivatyöstä pois. Tarvitaan hoitoapulaisia hoitajien avuksi.