21

Sanna Liimatainen

Konnevesi
johdon assistentti, YTM, 30

Olen 30-vuotias pienen pojan äiti. Muutimme aviomieheni kotikuntaan Konnevedelle vuonna 2016, kun työ- ja opiskelutilanne mahdollistivat koti maaseudulla -haaveen toteuttamisen. Oma lapsuudenkotini on Konneveden naapurikunnassa Hankasalmella. Vapaa-aikanani tykkään mm. puuhastella perheen kanssa, lenkkeillä ja lukea.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja liiketalouden tradenomi. Olen ehdolla kunnallisvaaleissa ensimmäistä kertaa. Vaikka kunnallispolitiikassa olen uusi toimija, olen muissa toimintaympäristöissä kerännyt kokemusta asioiden hoitamisesta ja eteenpäin viemisestä. Olen toiminut muun muassa Suomen 4H-järjestön luottamushenkilönä paikallisesti, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Olen myös työskennellyt kansanedustajan maakunta-avustajana ennen Konnevedelle muuttoa.

Haluan olla rakentamassa sellaista kotikuntaa, joka nähdään houkuttelevana asuinpaikkana paikallisten ja muiden potentiaalisten asukkaiden näkökulmasta. On tärkeää, että perheet viihtyvät paikkakunnalla. Tämä vaatii turvallisen, viihtyisän ja hyvän kasvuympäristön lapsille ja nuorille, sekä näköalan, joka uskoo paikkakuntamme tulevaisuuteen. Tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa laadukkaat peruspalvelut, harrastusmahdollisuuksia, paikkakunnan elinvoimaisuutta työpaikkoineen, toimivan kunnallishallinnon sekä yhteishenkeä. On tärkeää turvata hyvän arjen mahdollisuus vauvasta vaariin.

Vaaliteemat

Kuntalaisten hyvän arjen turvaaminen

Pikkupaikkakunnalla hyvä arki koostuu luonnon läheisyydestä, laadukkaista peruspalveluista, harrastamisen mahdollisuuksista, työssäkäyntialueen elinvoimaisuudesta sekä yhteisöllisyydestä. Turvataan ja mahdollisuuksien mukaan kehitetään arjen toimintoja ja palveluja, jotta kuntalaisten hyvä arki on mahdollista nyt ja tulevaisuudessa.

Toimiva kunnallishallinto luo kunnan toiminnallisen pohjan

Toimiva, laadukkaasti asioita valmisteleva ja päättävä kunnallishallinto luo pohjan kunnan toiminnalle ja mahdollisuudelle kehittyä. Kunnan johtamis- ja hallintotoimintatapojen on oltava sellaiset, että päätökset ovat käytäntöönpantavia, hyvin valmisteltuja ja luotettavia.