Olen ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu ja sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Työurani olen tehnyt pääosin sosiaalialalla, kunta- ja järjestösektorilla. Asun Kangasniemen kirkonkylällä ja minulla on kaksi teini-ikäistä poikaa. Vapaa-aikaani vietän muun muassa liikunnan, laulamisen ja erilaisen yhdistystoiminnan merkeissä.
Minusta maalla on mahdollisuuksia! Myös isojen kaupunkiseutujen ulkopuolella on voitava elää ja tehdä työtä. Riittävät peruspalvelut, toimivat liikenne- ja viestintäyhteydet sekä paikallisen yrittäjyyden ja yhteisöllisyyden tukeminen ovat elinvoiman edellytyksiä.
Kangasniemellä tulee pitää huolta laadukkaista varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluista. Jäljellä olevat kyläkoulut tulee säilyttää niin kauan kuin oppilasmäärät pysyvät valtuuston linjausten mukaisina. Oma lukio on paikkakunnalle tärkeä. Tarvittaessa tulee lisätä etäopetusmahdollisuuksia ja yhteistyötä naapurikuntien kanssa.
Erilaisille oppijoille on järjestettävä riittävä tuki koko koulupolun ajan. Pienryhmäopetus, erityisopettajaresurssit ja koulunkäynnin ohjaus tulee säilyttää tarvetta vastaavalla tasolla ja ulottaa myös lukioon.
Kangasniemi on laaja pitäjä, jossa on paljon vapaa-ajan asutusta. Tiet ja tietoliikenneyhteydet on oltava kunnossa, jotta asuminen ja elinkeinon harjoittaminen sekä vapaa-ajan vietto on mahdollista muuallakin kuin kirkonkylällä.
Kunnan, paikallisten yritysten ja yhdistysten sekä seurakunnan yhteistyöllä kuntamme säilyy elinvoimaisena. Kunnalla on tärkeä rooli yritys- ja kansalaistoiminnan tukemisessa esimerkiksi tarjoamalla neuvontaa, tiloja ja avustuksia.
Kunnan ja hyvinvointialueen työtä ja toimintaa tulee yhteensovittaa. Esimerkiksi tilakysymyksissä ja terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä on pyrittävä löytämään ratkaisut, jotka palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla kuntalaisia.
Koska valtionhallinto ohjaa ja linjaa hyvinvointialueiden työtä hyvinkin tarkaan, on tärkeää tehdä yhdessä ja erikseen edunvalvontatyötä oman kunnan ja alueen puolesta.