Lapsuuteni ja nuoruuteni kuluivat Kustavissa turvallisessa kyläyhteisössä. Kylän yhteisöllisyys ja perheen tuki mahdollistivat aktiivisen ja monipuolisen harrastamisen. Ajatus siitä, että koko kylä kasvattaa, on mielestäni toiminut ennen ja toivon että se toimisi nykyäänkin. Minulla on kaksi täysi-ikäistä lasta ja keväällä perheeseemme syntyy vauva.
Arvostan elinikäistä oppimista ja olen opiskellut monenmoista: liikuntaneuvontaa, seikkailukasvatusta, toimintaterapiaa, kansalaistoimintaa ja viimeisimpänä liikkumisen edistämistä. Töitä olen tehnyt pelinhoitajana, psykiatrisissa sairaaloissa ja lastensuojelussa ohjaajana sekä yrittäjänä. Tällä hetkellä toimin kunnan hyvinvointikoordinaattorina.
Olen mukana monen kustavilaisen yhdistyksen toiminnassa niin puheenjohtajana kuin aktiivisena rivijäsenenä. Näen yhdistystoiminnan suurena voimavarana kunnassa, ja omalla esimerkilläni kunnan työntekijänä sekä yhdistysaktiivina haluan näyttää varsinkin lapsille yhdessä tekemisen voiman.
Kunnan on pystyttävä tarjoamaan hyvät tai jopa erinomaiset lähipalvelut, jotta tänne jäätäisiin tai tultaisiin. Palveluista ei ole enää varaa säästää päinvastoin. Palvelut, kuten sivistys-, kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisopalvelut tulee laittaa etusijalle, kun rahankäyttöä kunnassa suunnitellaan. Palvelut tarvitsevat lisäksi toimivat ja terveelliset tilat.
Kunnan on huolehdittava edunvalvonnasta hyvinvointialueen suuntaan siten, että kotihoidon ja Jaalakodin palvelut vahvistuvat, lisäksi on oltava hereillä, kun terveyspalveluiden mobiilipalveluita kehitetään ettei Kustavi jää kehityksen ulkopuolelle. Tärkeää on myös vapaaehtoisen palokunnan toimintojen turvaaminen kunnan alueella.
Kunta on monipuolisten palveluiden tuottaja, minkä tulisi näkyä työntekijöiden ja viranhaltijoiden palvelualttiudessa. Tämä tulee huomioida rekrytoinneissa ja kouluttamisella asiakastyöhön. Samalla kunnalla on erityinen vastuu pitää työntekijöistä hyvää huolta, niin että tyytyväisyys työnantajaan olisi hyvällä tasolla, jonka myötä vaihtuvuus olisi mahdollisimman pientä.
Päätöksenteon tulee perustua tietoon. Tietoa saadaan monipuolisesta asukkaiden ja käyttäjien osallistamisesta, tutkimuksista ja laadukkaista vaikutusten arvioinneista. Päätöksenteko ei voi olla vain muutaman yksittäisen kuntalaisen tai viranhaltijan mielipiteen varassa, vaikka kyseessä olisi kunnanjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja. Pienetkin hankkeet lähtevät hyvästä suunnittelusta. Kunta haaskaa kuntalaisten veroeuroja luokattoman tai olemattoman suunnittelun vuoksi. Toiminnan ja sitä myöden päätöksenteon tulee olla pitkäjänteistä ja suunniteltua. On osattava priorisoida ja olla kyky myös toteuttaa suunnitellut asiat. Improvisoida voi omilla rahoilla.
Yritykset ja yhdistykset ovat oleellinen osa toimivaa ja elinvoimaista kuntaa.
Kustavi on maankuulu matkailukunta. Tämä maine on syntynyt yrittäjien ansiosta. Kunnan tulee tehdä oma osansa eli panostaa matkailumarkkinointiin, varsinkin pienillä yrityksillä on rajalliset markkinointimahdollisuudet. Yhteistyö naapurikuntien kanssa tulee nähdä mahdollisuutena ei elinehtona, kunnan matkailutoimijoita laajasti kuulemalla.
Yhdistystoiminta on elintärkeää pienessä kunnassa, ilman yhdistysten tarjoamia mahdollisuuksia harrastaa olisi tämä vain yksinäinen saari keskellä merta. Yhdistykset tarvitsevat monenlaista tukea kunnalta; tiloja, avustuksia, neuvontaa ja ohjausta. Tällaista tukea on ajateltava ennen kaikkea sijoituksena kuntalaisten hyvinvointiin.