-

Päivi Jouttimäki

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Espoo
asiantuntija, laillistettu sosiaalityöntekijä, 48

Hei,
olen Päivi, espoolainen sosiaalialan ammattilainen ja tuore keskustalainen. Olen kotoisin Vihdin Nummelasta, mutta asunut jo yli 15 vuotta Espoossa, Latokaskessa ja nykyisin Tuomarila-Suvelassa perheeni kanssa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (VTM), pääaineenani sosiaalityö. Minulla on myös kaupallisen alan koulutus: BBA/tradenomi ja yo-merkonomi, olen siis alanvaihtaja. Olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä eri tehtävissä aikuissosiaalityössä Helsingissä ja Espoossa. Nykyisin työskentelen sosiaalihuollon asiantuntijatehtävissä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Liityin Keskustaan syksyllä 2024. Koen, että nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa on tullut aika valita joukkueensa ja aktivoitua yhteistyöhön tärkeiden asioiden ja arvojen puolesta. Minä löysin itseni poliittisesti keskitieltä ja laitankin toivoni Keskustaan yhteisten asioiden hoidossa. On aika kääriä hihat ja tarttua toimeen! Yhteistyössä on voimaa. Pelastetaan palvelut yhdessä!

Vaaliteemat

Pelastetaan SOsiaalipalvelut!

Puolustan julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Hyvinvointialueille on annettava työrauha palvelujen kehittämiseen.

Sosiaalipalveluihin on panostettava enemmän. Mm. työntekijäresurssit suhteessa asiakasmääriin on laitettava kuntoon niin lasten, nuorten ja perheiden kuin myös aikuisten, vammaisten ja ikääntyneiden palveluissa.

Matalan kynnyksen palveluja tulee järjestää niitä tarvitseville, esim. lapsiperheille ja ikääntyville kotiin apua ja siten ehkäistä raskaampien palvelujen tarvetta.

Ihmisarvoisen elämän puolella

Olen sosiaalityöntekijän taustallani myös niiden puolella, joiden ääni ei nyt päätöksissä kuulu, esim. asunnottomat, kuntoutujat, vähävaraiset, sosiaalipalvelujen asiakkaat.

Hyvinvointi, työ, yhteisöllisyys ja mielekäs arki kuuluvat kaikille. Yksinäisyyttä ja syrjäytymistä on vähennettävä mm. järjestämällä osallistumisen mahdollisuuksia ja kohtaamispaikkoja kaikenikäisille.

Päätöksenteossa tarvitaan sosiaalisten vaikutusten arviointia sekä sosiaalialan asiantuntemusta, inhimillisyyttä ja empaattisuutta.