Olen asettunut ehdolle kevään aluevaaleihin, jotka pidetään 13.4.2025. Aluevaaleissa päätetään ihmisiä lähellä olevista terveys- ja sosiaalipalveluista ja pelastuspalveluista. Tässä ajassa tarvitsemme päättäjiä, jotka toimivat koko alueen asukkaiden palvelutarpeiden näkökulmasta. Ja jotka tekevät yhteistyötä rakentavasti kaikkien kanssa. Tämän päivän päätökset vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen. Pelastetaan palvelut.
Olen elinvoiman edistäjä. Haluan päättäjänä kantaa vastuuta elinvoimasta ja palveluiden saatavuudesta. Olen elämänmyönteinen ja energinen espoolainen Matinkylästä. Tunnen Länsi-Uudenmaan alueen. Olen helposti lähestyttävä, päämäärätietoinen ja hyvin verkostoitunut. Vapaa-aikaani kuuluu sopivassa suhteessa liikunta, kulttuuri, luottamustehtävät ja lepo.
Olen asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan kehittäjä ja työllisyyspalveluiden asiantuntija. Minulla on työkokemusta yli 30 vuotta liike-elämän ja julkisen sektorin vaativista asiantuntija- ja päällikkötehtävistä. Olen työskennellyt suomalaisissa ja kansainvälisissä pörssiyhtiöissä, pk-sektorilla ja julkishallinnossa. Viimeksi valtiolla, jossa asiantuntijana TE eli työ- ja elinkeino-palveluissa.
Politiikassa olen toiminut laajasti eri tasoilla ja luottamustehtävissä vuodesta 2004 alkaen. Tällä hetkellä toimin mm. Espoon Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus toimikunnan varajäsenenä, Keskustan puoluevaltuutettuna, Espoon Keskustan valtuustoryhmän sihteerinä ja vuosina 2023–2024 Espoon Keskustan varapuheenjohtajana.
Tarvitsemme ratkaisuja, joilla rakennamme meille hyvän ja turvallisen arjen. Tarvitsemme tilannetajua ja uuden luomista. Huomioin päätöksenteossa kaikenkokoiset kodit, myös yksinasuvat, jotka ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.
Toimin ratkaisukeskeisesti, kompromissejakin tehden ja pyrin sitouttamaan ihmisiä työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen. Kaikkien työpanosta ja näkemystä tarvitaan, jotta varmistamme parhaat mahdolliset palvelut asukkaillemme.
Minua voi lähestyä viestein Facebookin Messengerin kautta. Ota seurantaan myös Facebook-sivuni, johon on linkki tällä sivustolla. Pidetään yhteyttä!
Palveluita pitää saada silloin, kun palvelua tarvitsee. Lähellä kotia. Sotepisteitä tulee olla myös taajamissa. Eri ikäryhmien tarpeet tulee huomioida palvelutarjonnan suunnittelussa. Asukkaat tulee ottaa mukaan palveluiden suunnitteluun.
Ennaltaehkäisevien ja matalan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuteen tulee panostaa.
Pelastuspalvelut tulee turvata koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella niin, etä ne ovat saatavilla tasa-arvoisesti kaikissa hyvinvointialueen kunnissa, läheltä koteja. Kaikkialla hyvinvointialueellamme tulee olla turvallista asua ja elää.
Yhteys palveluihin on saatava myös ilman digiosaamista. Teknologiaa toki tulee hyödyntää, mutta niin, että se lisää asiointimahdollisuuksia ja -kanavia. Digipalveluiden laajentuessa niiden käyttökoulutus on turvattava. Liikkuvien palveluiden tarjontaa tulee kehittää ja tuoda ketterästi koteja lähelle. Olemassa olevia toimitiloja tulee ottaa käyttöön maksimaalisesti.
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen resurssit tulee turvata sen kuntien alueilla 1.1.2025 aloittaneille työllisyysalueille. Hyvinvointialue vastaa työttömien työnhakijoiden lakisääteisistä terveystarkastuksista ja tekee tiivistä yhteistyötä kuntien työllisyyspalveluiden kanssa.
Resurssit on arvioitava ja määriteltävä vastaamaan todellista tarvetta. Sujuva sosiaali- ja terveyspalveluihin pääsy on tärkeätä, että tarkoituksenmukaisiin työllisyyspalveluihin ohjaaminen työllisyysalueilla onnistuu.
Toimintaprosesseja on tehostettava palveluiden karsimisen sijaan.
On huolehdittava siitä, että ammattilaiset pysyvät työkuntoisina ja motivoituneina vaativissa työtehtävissään. Työhyvinvointia on edistettävä ja riittävä johtamisosaaminen on varmistettava. Palveluiden kehittämisessä on kuunneltava myös itse työntekijöitä.