Tervetuloa Keskustan Vaasan Kunnallisjärjestön nettisivuille!

Keskustalla on kaksi kaupunginvaltuutettuja Vaasan kaupunginvaltuustossa  Pasi Keskinen ja Aleksi Koivisto. Kaupungin varavaltuutettuja on Vaasan Keskustalla myös kaksi Merja Rintamäki sekä Tauno Tuomisto.

Pienpuolueen roolista huolimatta Vaasan Keskusta on täynnä elinvoimaa ja puhtia sekä yhteistyötä. Olemma rautaisia tekijöitä ja monessa mukana sekä tehdään yhteistyötä Vaasalaisten hyvinvoinnin eteen koko Vaasassa.

Vaasan Keskusta koostuu paikallisyhdistyksistä joita on Vaasassa kolme: Vaasan Kaupunki Keskusta Ry, Keskustan Vaasan paikallisyhdistys ry sekä Vähäkyrön Keskusta Ry. Paikallisyhdistysten lisäksi Vaasassa toimii Vaasan Keskustaopiskelijat sekä Vaasan Keskustanuoret.

Vaasan kunnallisjärjestön puheenjohtajana toimii Merja Rintamäki ja valtuustoryhmän puheenjohtajana toimii Pasi Keskinen. Nettivastaavana ja nettisivujen ylläpitäjänä toimii Elisa Pirttilahti. Voit olla yhteydessä edellämainittuihin henkilöihin niin sivujen sisällön kuin keskustalaisen järjestötoiminnan vuoksi.

Meidät löytää myös sosiaalisesta mediasta!
Tule meirän matkaan ja seuraa meitä täältä!

Vaasan kaupunki

Vaasan keskustan kaupunginvaltuutetut ja varavaltuutetut

Aleksi Koivisto

Vaasan kaupunginvaltuutettu

Pasi Keskinen

Vaasan Kaupunginvaltuutettu

Tauno Tuomisto

Vaasan kaupungin varavaltuutettu

Merja Rintamäki

Vaasan kaupungin varavaltuutettu

Ota yhteyttä

Merja Rintamäki

Piirihallituksen varapuheenjohtaja

Vaasa

Elisa Pirttilahti

Piirihallituksen jäsen

Tapahtumat

08.01.2022 KLO 11:00-13.00 Pohjanmaan aluevaaliehdokkaat Pietarsaaressa
09.01.2022 klo 14.00 Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan aluevaalijula; Mukaan pääset tästä linkistä. 

10.01.2022 klo 17:00-18:00 Aluevaaliehdokas Tauno Tuomiston ehdokasesittely Facebook- ja Instalive

11.01.2022 klo 17:00-19:00 Vaasan Keskustan aluevaaliehdokkaat Vaasan Minimanin edustalla
12.01.2022 klo 17:00-18:00 Aluevaaliehdokas Pentti Sarajärven ehdokasesittely Facebook- ja Instalive

13.01.2022 klo 17:00-18:00 Aluevaaliehdokas Susanne Vähäjylkän ehdokasesittely Facebook- ja Instalive

14.01.2022 klo 17:00-18:00 Aluevaaliehdokas Pasi Keskisen ehdokasesittely Facebook- ja Instalive

15.01.2022 Aluevaalikiertue: Pohjanmaan aluevaaliehdokkaat

Laihian torilla klo 11:00-13:00
Tervajoki klo 14:00-15.15
Vähäkyrön Kirkonkylä klo 16:00-17.30
17.01.2022  klo 17:00-18:00 Aluevaaliehdokas Aleksi Koiviston ehdokasesittely Facebook- ja Instalive

19.01.2022 klo 17:00-19:00 Vaasan aluevaaaliehdokkaat Vaasan torilla

20.01.2022 klo 17:00-18:00 Aluevaalieehdokas Tero Jaskarin ehdokasesittely Facebook- ja Instalive

 

22.01.2022 Vaasan Keskustan aluevaaliehdokkaiden Aluevaalikiertue 
Vaasan Torilla 11:00-13:00,
Vähäkyrössä 14:00-15:30
Tervajoki 16:30-17:30

——————————–

Menneet tapahtumat

Pohjanmaan kasvuwebinaari – akkuja ja energiaa

Facebook/Instagram live

Ajankohta: ke 24.3. klo 18.00 – 19.30
Vaasan keskusta, Vähänkyrön keskusta ja Laihian keskusta järjestävät yhteisen kasvuwebinaariin ke 24.3. klo 18.00 – 19.30, jossa kuulet ajankohtaisimmat tilannetiedot akkuteollisuuden tulosta Vaasaan. Akkuteollisuus on Pohjanmaalle valtava mahdollisuus ja kuulemme ajankohtaiset tietoiskut elinkeinoministeriltä ja Vaasan kaupunginjohtajalta. Aikaa yleisökysymyksille on luvassa. Tilaisuus on kohdistettu kaikille kiinnostuneille, joita Vaasan seudun ja Laihian kasvun ja kehityksen teemat kiinnostavat!
——————————————–

Vaasan ja Laihian keskustalaisten yhteinen Vaalihengen nostatus-tilaisuus
sunnuntaina 7.3.2021 klo 15-16 puoluesihteerin kanssa. Vieraana Riikka Pirkkalainen! Tilaisuus on virtuaalinen ja kokoonnumme TEAMS- välityksellä.

Tilaisuus on tarkoitettu keskustalaisille, ehdokkaille ja tukitiimiläisille. Heti sen perään Vaasan keskustan yleinen kokous jatkuu klo 16.

———————————–

Vaasan kunnallisjärjestön yleinen kokous 
sunnuntaina 7.3.2021.  klo 16:00
TEAMS- KOKOUKSENA

Asiana kuntavaaliehdokkaiden nimeäminen

Etäyhteydestä sopiminen Elisa Pirttilahden kanssa sähköpostitse elisa.pirttilahti@outlook.com

Tervetuloa

Hallitus

————————

Vaasan kunnallisjärjestön johtokunta pitää järjestäytymiskokouksen ti 26.1 klo:18.00-20.00
Vaasan kaupunginkirjaston Essee-salissa.

 

Ajankohtaista

Sosiaalinen media

🍀Merikaarron päiväkorin rakentamista varten tein jo 2007 esityksen burjettiin.

💪Nyt vihroonkin on valua tunnelin pääs näkymäs. Ajanmukaasia sekä päivähoitoon tarkoitettuja tiloja suunnitellaan ala-asteen yhteyteen.

🍀Vähänkyrön alueella on paljon puollustettavaa ja kehitettävää: terveyspalvelujen osa on yksi meitä kaikkia koskeva. Uuren karhiat ja hienot terveysaseman, neuvolan ja hammashoitolan tilat on jatkoskin palveltava meirän aluettamme.

🍀Sekä kotisairaala palvelua että vanhusten kotona asumista on erelleen kehitettävä ja järkeistettävä.

Merja Rintamäki @rintamaki.merja

#kuntavaalit #sekotimainen
@suomenkeskusta
#kuntavaalit2021
#maalaisjärjelläjasydämellä
#kuntavaalit2021 @vaasankeskusta
#tolkunpolitiikka

🍀Vaasassa täytyy jo vakavasti panostaa sähkökulkuneuvojen vaatimien latausmahdollisuuksien parantamiseen.

🍀Vaasan kaupungin on kehitettävä ammatillisten oppilaitosten sekä korkeakoulujen sähkökulkuneuvojen alan opetusta, aikuiskoulutusta ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

🍀Vaasan on innovatiivisesti uudistettava kaukolämmön tuotantoa, sillä turvetuotannon valitettava alasajo vaikuttaa pian vaasalaisten kaukolämpöön.

Jouni Niskanen

@jonttu244
@suomenkeskusta
#vaasankeskusta
#kuntavaalit
#ihmisenkokoisiapäätöksiä
#vastuunkantajat
#tolkunpolitiikkaa
#maalaisjärjelläjasydämellä
#sekotimainen

🍀Vaasan kaupungin elinvoimaan ja vetovoimaan tulee panostaa osaamisen kautta. Vaasan tulee olla vientivetoisen maakunnan kasvava keskus, joka nojaa korkeakoulutettujen korkeaan osaamiseen ja kansainväliseen kauppaan.

🍀Vaasalaisia korkeakouluopiskelijoita tulee juurruttaa harjoitteluihin, töihin ja asumaan Vaasaan. Vaasasta on tehtävä Suomen paras opiskelijakaupunki, joka tarjoaa opiskelijoille edullista asumista, hyvät vapaa-ajan palvelut ja toimivan joukkoliikenteen.

🍀Vaasa tulee pitää muuttovoittokaupunkina ja Länsi-Suomen kansainvälisenä keskuksena! Työperäinen maahanmuutto on tarpeen Vaasan vientiteollisuudelle. Vaasan teollisuudelle, ammatillisille oppilaitoksille, ammattikorkeakouluille ja yliopistoille ulkomaiset opiskelijat ja kansainvälisyys ovat tärkeitä.

Aleksi Koivisto @aleksikoivisto

@suomenkeskusta @aleksikoivisto
@vaasankeskusta
#kuntavaalit
#kuntavaalit2021
#ihmisenkokoisiapäätöksiä
#tulevaisuudenvaasa
#sekotimainen

Keskusta kutsuu nyt ajankohtaisista Vaasan kaupungin ja laajemminkin yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita Keskustalaisesti ajattelevia puolueen jäseniä ja sitoutumattomia ehdokkaita kevään 2021 kunnallisvaaleihin.

Onko sinulla mielipiteitä ja sanottavaa Vaasan kaupungin, Vähäkyrö mukaan lukien, sosiaali- ja terveysasioista, elinkeinojen kehittämisestä, rakentamisesta ja kaavoituksesta, opiskelijapalveluista, kouluasioista, teistä tai kulttuuriasioista? Ja kaikesta muustakin mistä Vaasan kaupunki päättää? Oletko sinä tulevaisuuden tekijä ja kuntapäättäjä?

Vaasan kaupungilla on tarjolla Keskustalaisille ehdokkaille vaalitulosten perusteella valtuustopaikkoja, lautakuntapaikkoja ja muita luottamustoimia. Ennakkoäänestys kotimaassa: 7. – 13.4.2021, vaalipäivä: 18.4.2021.

Vaalikelpoinen eli kelpoinen ehdokkaaksi kuntavaaleissa on henkilö,
1) jonka kotikunta on Vaasa (sisältää Vähänkyrön), 2) jolla on äänioikeus kuntavaaleissa ja 3) jota ei ole julistettu vajaavaltaiseksi.

Keskustan ehdokas ei voi olla jonkun muun puolueen jäsen! Se, missä kunnassa henkilö on vaalikelpoinen, määräytyy väestötietojärjestelmän 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) tietojen mukaan. Jos tiedät olevasi vaasalainen tuohon mennessä ja sen päivämäärän jälkeenkin, ilmoittaudu jo nyt Keskustan ehdokkaaksi. Lähde rohkeasti mukaan vastuun kantajien remmiin!

Lisätietoja Keskustan vaaliehdokkaaksi asettumisesta on sivuilla https://keskusta.fi/vaalit/hae-keskustan-kuntavaaliehdokkaaksi-2021/ .Vaaliehdokkaaksi ilmoittautumisen yhteydessä allekirjoitetaan kirjallinen sitoumus, joka luovutetaan keskustan toimitsijalle. Soita tai meilaa niin sovitaan tapaaminen:

Kaupunginvaltuutettu Merja Rintamäki 0400 338 418 rintamaki.merja@gmail.com

Vaalipäällikkö Jouni Niskanen 044 9261626 jouni.p.niskanen@gmail.com

Keskusta kantaa vastuuta – sinusta, minusta, perheestä, läheisistä, luonnosta, kodista ja kotiseudusta. Kootaan yhdessä rakennuspuita, jotta jokainen voi luoda omannäköisensä, itseään ja toisia arvostavan hyvän elämän. Käy tutustumassa, keskustele ja kommentoi somessa: www.keskusta.fi

https://www.facebook.com/Vaasankeskusta/
@vaasankeskusta
#kuntavaalit2021
@suomenkeskusta
#kuntavaalit2021
#kuntavaalit
@suomenkeskusta
@vaasankeskustaopiskelijat
#kuntavaalit
#kuntavaalit2021
#ihmisenkokoisiapäätöksiä
#tulevaisuudenvaasa
#sekotimainen

🍀Pohjanmaan maakunta on merkittävä ruoantuotanto alue. Alkutuotanto on laaja-alaista ja monipuolista. Elintarvikeyritykset jalostavat lihaa, viljatuotteita ja kasviksia jokapäiväiseen ruokakoriimme.

🍀Kotimaisen ruuan kulutus lisääntyy voimakkaasti myös julkisen sektorin ruokahankinnoissa. Teese Botnialla on ja tulee olla merkittävä rooli lähialueen ruuantuottajille, koska se käyttää paljon elintarvikkeita. Valmiit annokset jaetaan mm.Vaasan kaupungin päiväkodeissa, kouluissa, erilaisissa palveluyksikköissä sekä Vaasan keskussairaalassa.

🍀Kouluruokailun tulee tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Lisäksi tavoitteena tulee olla hyvät ja terveelliset ruokailutottumukset.

Meille keskustalaisille kotimainen ruoantuotanto ja sen käyttö julkisissa palveluissa ovat arvoja, joita haluamme puolustaa!

Marja Aurala

#kuntavaalit #kuntavaalit2021
#ihmisenkokoisiapäätöksiä
@suomenkeskusta
@vaasankeskusta
#tolkunpolitiikka
#maalaisjärjelläjasydämellä
#sekotimainen

Keskusta vaatii, että Vaasan asemaa energiaosaamisessa on ylläpidettävä alan korkeakoulutusta ja tutkimusta tukemalla, ja annettava kaavoituksella ja infrastruktuurirakentamisella täysi tuki alan teollisuuden ja palvelujen kehittymiseen.

🍀Energian tuotantotekniikka ja käyttötavat ovat kehittymässä ja muuttumassa Vaasassakin, ja ne vaikuttavat vaasalaisten jokapäiväiseen elämään.

🍀Tämän päivän energiateknologiat vanhenevat nopeasti ja käyttökelpoinenkin tekniikkaa poistuu ja vaihtuu hiilidioksidipäästöjen vähentämisen takia.

🍀Vaasassa täytyy varautua akkutehtaan lisäksi sähköautojen ja sähkölentokoneiden vaatimaan latausmahdollisuuksien parantamiseen, kaavoittamaan tuulivoimalle tuotantoalueita, ja alkaa selvittää geoenergian hyödyntämistä kaukolämmön tuotannossa.

🍀Vaasan kaupungin on oltava mukana tukemassa ja mahdollistamassa alan ammatillisten oppilaitosten sekä korkeakoulujen alan opetusta, aikuiskoulutusta ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

🍀Vaasan edelläkävijyyden energiatekniikassa on kompensoitava työttömyysvaikutuksia, joita maakunnallisen turvetuotannon valitettava alasajo on aiheuttamassa myös vaasalaisille.

Jouni Niskanen

#kuntavaalit
#ihmisenkokoisiapäätöksiä
#kuntavaalit2021
@suomenkeskusta
@vaasankeskusta
#maalaisjärjelläjasydämellä
#kuntavaalit2021 @vaasankeskusta
#tolkunpolitiikka
#sekotimainen

🍀Vaasassa tarvitaan erityisesti nuoria ja nuorten näkökulmia yhteisiin asioihin. Vaasa kuuluu heillekin!

🍀Opiskelijat kuuluvat Vaasaan ja heidän äänensä tulee kuulua Vaasan yhteisissä asioissa.

🍀Opiskelijoille tulee tarjota reittejä juurtua Vaasaan: Vaasasta tulee löytyä harjoittelupaikkoja kautta alojen, tekemisen meininkiä sekä vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Lähde ehdokkaaksi Keskustaan ja tule mukaan vastuunkantajien porukkaan, joka ajaa asioita maalaisjärjellä ihminen keskellä!

#kuntavaalit2021
#kuntavaalit
@suomenkeskusta
@vaasankeskustaopiskelijat
#kuntavaalit
#kuntavaalit2021
#ihmisenkokoisiapäätöksiä
#tulevaisuudenvaasa
#sekotimainen

Kunnallisjärjestön johtokunta 2020

Merja Rintamäki
puheenjohtaja
rintamaki.merja@gmail.com
0400338418

Jouni Niskanen
varapuheenjohtaja ja vaalipäälikkö
jouni.niskanen@hotmail.com
0449261626

Marko Kristola
sihteeri
marko.kristola@gmail.com

Elisa Pirttilahti
sosiaalinen media ja verkkovastaava,
Vaasan keskustaopiskelijat edustaja
elisa.pirttilahti@outlook.com
0440677680

Muut jäsenet:
Aleksi Koivisto
Tero Jaskari
Juhani Rautakoski
Marjo Vuorinen
Marja Aurala
Pasi Keskinen
Pentti Paloniemi
Liisa Vilkuna

 

Keskustan Vaasan paikallisyhdistys ry

Puheenjohtaja: Juhani Rautakoski
Varapuheenjohtaja:  Jouni Niskanen
Sihteeri: Marko Kristola

Muut Jäsenet:

Vaasan Kaupunki Keskusta Ry

Puheenjohtaja: Heikki Vilkuna
Varapuheenjohtaja: Salme Mänty
Sihteeri: Liisa Vilkuna

Muut jäsenet:
Marjo Vuorinen
Arto Ristolainen

Vähäkyrön Keskusta Ry.

Puheenjohtaja: Toivo Ikonen
Varapuheenjohtaja: Marja Aurala
Sihteeri: Pasi Keskinen

Muut jäsenet:
Merja Rintamäki
Seija Rouhiainen
Pirjo Saarenmäki

Vaasan Keskustaopiskelijat ry

Puheenjohtaja: Elisa Pirttilahti
Varapuheenjohtaja: Susanna Laitila
Sihteeri: Elina Kauppinen

Muut Jäsenet:
Santeri Ala-Röyskö
Hannes Torppa
Emmi Joensuu
Tero Kosunen

EtusivuVaasa