Koivikko piirroskuva

Keskustan Karjalan piirin toimialue on Etelä-Karjala. Toiminta-alueemme kaupungit ja kunnat ovat: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale ja Taipalsaari.

Viipurin läänissä vuonna 1906 perustettu piirijärjestö on toiminut nykyisellään Etelä-Karjalan maakunnan alueella aina sotavuosista lähtien.

Nykyisistä Karjalan piirin kunnista Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti ja Parikkala ovat Viipurin itäisen vaalipiirin piirijärjestön peruja ja Lappeenranta, Luumäki, Lemi, Taipalsaari, Savitaipale ja Suomenniemi ovat vanhaa Viipurin läänin läntistä vaalipiiriä.

Karjalan piiri vietti 100-vuotisjuhliaan syksyllä 2006. Juhlan kunniaksi Keskustan Karjalan piiri kustansi Hilkka Suoanttilan tekemän kirjan –Oisko Maata armaampaa-. Kirja on kertomus Keskustan Karjalan piirin sadasta vuodesta.

Keskustan Karjalan piirin tarkoituksena on vahvistaa kansanvaltaa, paikallista aloitteellisuutta ja yhteisöllisyyttä. Piirin tehtävänä on yhdistää maakunnan alueella toimivia Keskustan jäseniä sekä puolueen kannattajia, johtaa yhdessä maakuntavaltuustoryhmän kanssa Keskustan maakuntapoliittista toimintaa.

Piirroskuva mökki

Keskustan Karjalan piiri tarjoaa Keskustan jäsenille, luottamushenkilöille ja muille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen sekä virittää kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan.

EtusivuPolitiikka ja toiminta