Haluan osallistua osaamisellani Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kehittämiseen.
Minulla on yli 40 vuoden työkokemus vastuunalaisista tehtävistä pk-yrityksissä, pankissa ja kunnallisessa kehitysyhtiössä. Olen ollut mukana mm. kahdessa start-up yhtiössä toimitusjohtajana.
Poliittiseen toimintaa aktivoiduin vuonna 1971 Otaniemessä teekkarina, mutta aktiivisen työuran aikana politiikka oli sivuroolissa. Nyt eläkkeellä haluan ja voin vaikuttaa.
Olen kahden lapsen isä ja viiden lapsenlapsen vaari. Toista kertaa naimissa.
Tavoitteeni:
Espoossa otetaan laajasti käyttöön hyvinvointialueen ja yksityisten yrittäjien yhteistyöhön tukeutuva perhelääkärimalli.
Perustelut:
Tehokkain tapa alentaa hyvinvointialueen terveydenhuollon kustannuksia on se, että kuntalaisella on oma perhelääkäri. Perhelääkäri vastaa pitkäjänteisesti kuntalaisen ja hänen lähiperheensä ensisijaisesti tarvitsemasta terveyden hoidosta.
Tavoitteeni:
Hyvinvointialueen eri hoito- ja käsittelyprosessien tuottavuuden jatkuva parantaminen
Perustelut:
Diagnostiikkaa tukevat ict-sovellutukset, tekoäly käyttöönotto ja hallintotyön automatisointi esim. puheentunnistuksen avulla mahdollistavat tuottavuuden parantamisen.
Terveydenhuollossa on myös varmuudella mahdollisuus parantaa työn tuotavuutta, mikä edellyttää myös prosessien uudisamista.
Omakohtaisena tuoreena kokemuksena olen ollut todistamassa tapausta, missä esikouluikäinen lapsi loukkasi itseään leikeissä siten, että tuli verta. Tämä johti seuraavaan tapahtumaketjuun: 1) terveyskeskuksen terveydenhoitajan vastaanotto, 2) yleislääkärin vastaanotto, 3) erikoislääkärin vastaanotto, 4) röntgen ja vielä kontrollikäynti. - Muutama vuosikymmentä sitten em. tapaus olisi varmuudella kuitattu yhdellä terveydenhoitajan käynnillä, jos sitäkään.
Tavoitteeni
Hyvinvointialueen tulee olla yksi aktiivinen toimija nuorten syrjäytymisen ehkäisemisessä ja jo syrjäytyneiden kuntouttamisessa.
Perustelut
Meillä on liikaa yhteiskunnasta syrjäytyneitä nuoria. Syrjäytyneen osa on armoton, hän jää yhteiskunnan ulkopuolelle. Siksi myös hyvinvointialueen toiminnassa on painoettava toimenpiteitä, joilla voidaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja kuntouttaa jo syrjäytyneitä takaisin aktiivisiksi kansalaisiksi.