Hulluna Humppilaan

Olen Reetta Räsänen, 44-vuotias Espoosta kotoisin oleva, nyt kuitenkin jo 20-vuotta Humppilassa asunut viiden lapsen Äiti ja Yrittäjä.  Kunnanvaltuutettuna Humppilassa olen ensimmäistä kautta. Tämä neljä vuotta Humppilan kunnanvaltuutettuna on ollut – sanoisinko – opettavaista, mielenkiintoista, mutta ajoittain myös hyvin raskasta. Lähdin mukaan kunnanpäätöksentekoon ajatuksella viedä kunnan asioita hyvällä yhteistyöllä eteenpäin. 15.6.2017 syntymäpäivänäni, uusi valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa ja meitä oli paljon uusia innokkaita kunnan ja kuntalaisten puolustajia. Meillä oli hyvä positiivinen tahtotila. Alkuvuodesta 2018 olimme valtuustoseminaarissa Tallinnassa ja siellä työryhmissä tehtiin hyviä suunnitelmia kunnan kehittämiseksi ja seminaari oli innostava, ja loi yhteishenkeä!

Sitten alkoi kaikki muuttumaan. Somessakin arvosteltiin vuoroin hallituksen päätöksiä, vuoroin kunnanjohtajan toimintaa. jonkun teki mieli jopa viedä valtuutetut sauna taakse ja lopettaa! Tuli olo, että uskaltaako mitään päätöksiä tehdä ilman, että tulee valitus, ja mitä varten me olemme olemassa – toisten arvostelun kohteena ja haukuttavina? Voin sanoa, että aika ahdistavaksi meni koko päätöksenteko ja itselleni tuli olo, etten uskaltanut puhua kokouksissa, kun asiat vuotivat ulos nopealla tahdilla ja hallituksessa puhutut asiat olivat ulkopuolisten tiedossa jo samana iltana. Sitten virkamiehet alkoivat eroamaan: ensin tekninen johtaja, sitten hallintojohtaja ja lopuksi myös kunnanjohtaja. Kirjastonjohtaja ja koulun rehtorikin irtisanoutuivat. Tuulista on ollut.

No, on tapahtunut myös paljon positiivista. Yrjö Silvalan testamenttilahjoituksen myötä kunnan rahallinen tilanne näytti paremmalta, urheilukentän remontti valmistui, Koiviston lammin ranta ja laiturit uusittiin. Se on meidän oma Rivieramme keskellä kylää. Uusi viihtyisä vanhustenpalveluyksikkö Ukko-Pekka, ja uusi päiväkotikin saatiin. Nyt on valmistunut Puolimatkan asemakaava, joka mahdollistaa jopa ruokakaupan rakentamisen lasitehtaan alueelle, kun päivittäistavarakaupan kaava lisättiin suunnitelmaan. Valitsimme uuden kunnanjohtajan, joka aloitti marraskuussa 2020. Hän on eteenpäin katsova kehittäjä ja markkinamies, jolla on paljon ideoita kunnan kehittämiseen. Tämä saattaa olla tietysti joillekin liikaa, kun Humppilassa on totuttu hitaaseen päätöksentekoon. Joka tapauksessa, paljon on tapahtunut neljän vuoden aikana. Päällimmäisenä tästä kaikesta on jäänyt positiivinen fiilis. Olen onnellinen saadessani tutustua mielettömän hyviin tyyppeihin ja koen kuuluvani hyvään yhteistyöhön, kykenevään porukkaan. Keskustaryhmä on ilokseni ollut suurena tukena ja olemme pitäneet yhtä kaikessa myllerryksessä. Ihan oikeaan porukkaan lähdin ehdolle! Paljon olen oppinut ja nälkä kasvaa syödessä, joten siksi olen taas ehdolla ja toivon, että kunnan ja kuntalaisten asioiden kehittäminen osaltani saa jatkoa! Hulluna Humppilaan olen edelleen!

Tsemppiä kaikille vaalitaistoon ja ihanaa kesää!

Reetta Räsänen
Humppila

EtusivuBlogiHulluna Humppilaan