Lähde kanssamme kehittämään kotikuntaasi

Pidetään yhtä, tehdään kovasti työtä ja puhutaan totta. Näihin asioihin Emeritus kansanedustaja, Ministeri Seppo Kääriäinen kiteytti keinot siitä, millä Keskustan kannatus saadaan nousuun puhuessaan taannoin Forssassa. Viisaita sanoja. Puolueen tammikuun kannatuslukema oli 10.9 %. Siinä on haastetta meille jokaiselle. Myös kuntavaaliehdokkaille. Periksi emme anna. Vain me itse yhdessä äänestäjien kanssa voimme nostaa kannatustamme. Tarvitaan selkeää viestiämme tulevaisuuteen ja kovaa periksiantamatonta työtä. Tähän työhön kannustan jokaista keskustalaista.

Kuntavaaleihin on vielä noin kaksi ja puoli kuukautta aikaa, eikä yhtään ääntä ole annettu. Myöskään vaalien voittajia ja häviäjiä ei vielä voida julistaa, vaikka sitä lehdistö jo markkinoi. Keskusta tarvitsee pärjätäkseen näissä vaaleissa monipuoliset ja kattavat ehdokaslistat kunnissa. Se on meidän kaikkien yhteinen savotta. Nyt jos koskaan puolue tarvitsee kaikki keskustalaiset toimijat olemaan mukana tekemässä työtä kuntavaalien eteen. Toki sitä on tehty koko valtuustokausi, mutta nyt on loppurutistuksen paikka.

Olemme vahvimmillamme asiasisällöissä, kun pääsemme myös perustelemaan kantojamme. Mutta miten onnistuu kuntavaalikampanjointi nyt koronapandemian aikana? Tiedossa on erilainen kampanja monellakin tapaa, kun toreille ja turuille ei pääse entiseen tapaan tapaamaan äänestäjiä. Kaikki eivät myöskään ole sosiaalisessa mediassa, miten siis saada asialleen julkisuutta ja näkyvyyttä?

On otettava kaikki keinot käyttöön. Somekirjoitusten ja -videoiden lisäksi kirjoituksia lehtiin, ulkomainontaa, etäyhteyksin järjestettyjä tilaisuuksia jne. Poikkeusaikana olemme oppineet valtavasti uutta paikkaan sitomattomasta toiminnasta. Nyt on tilaisuus oppia erilaisesta vaalikampanjoinnista. Kannatta vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia tästä, olla apuna ja saada vinkkejä omaankin vaalityöhön. Piirimme on järjestänyt etäkoulutuksia, johon ovat voineet osallistua muidenkin piirien keskustalaiset. Tätä kannattaa laajemminkin hyödyntää. Näin mahdollisimman moni pääsee mukaan koulutuksiin.

Korona-pandemia on nostanut arvoon arvaamattomaan Keskustan jo pitkään ajamia asioita, kuten esimerkiksi hajautetun yhteiskunnan, turvallisuuden eri muodoissaan, huoltovarmuuden, paikkaan sitomattoman työn sekä ruuan ja puhtaan veden ja energian omavaraisuuden. Asioita, joista Keskusta on puhunut jo hyvin pitkään ja tehnyt osaltaan päätöksiä, jotta jokaisessa Suomen kunnassa on hyvä asua.

Meidän on syytä olla ylpeitä Keskustan ihmisyysaatteesta ja arvoistamme. Oman kunnan asiat edellä tulee kevään vaaleihinkin mennä, vaikka meitä haastetaankin tulevissa kuntavaaleissa niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin asioilla, joista ei tosiasiassa kunnissa päätetä. Se on äänestäjien harhaan johtamista. Ollaan tässäkin rehellisiä. Kunnissa päättäjät voivat aidosti ja konkreettisesti vaikuttaa kuntalaisia koskeviin asioihin.

Joku kunnassa tekee päätökset, olisitko sinä yksi heistä? Lähdethän mukaan Keskustan kuntavaaliehdokkaaksi. Vaikuttamaan ja rakentamaan kotikuntaasi omien arvojemme ja aatteemme perustalle. Tee tänään hyvä päätös ehdokkuudestasi antaa oma panoksesi kotikuntasi hyväksi.

Johanna Häggman
Keskustan Etelä-Hämeen piirin pj.

EtusivuBlogiLähde kanssamme kehittämään kotikuntaasi