Piirihallitus: Hyvinvointialueiden valtuustotyö kansanvaltaisesti lautakuntapohjalle!

Keskustan Etelä-Hämeen piiri edellyttää, että Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valtuuston valmistelutyö tapahtuu lautakunnissa. Maaliskuun alussa 2022 aloittavien hyvinvointialueiden valtuustojen työ on pidettävä demokraattisena, alueellisesti edustavana ja käytännön tilanteet ennakoivana. Aluevaltuustot päättävät itsenäisesti koko maakuntaa, hyvinvointialuetta, koskevista asioista. Siksi päätösten valmistelun tulee tapahtua demokratiaa ja kansanvaltaa kunnioittaen lautakunnissa.

Lautakuntia, joihin jäsenet valitaan edellä mainitusti laajasti koko maakuntaa edustaen, tulee perustaa useita, jotta niiden työkuorma on kohtuullinen ja keskustelulle jää aikaa. Hyvinvointialueen hallintosääntö ja rakenteiden toimivuus tulee valmistella siten, että maaliskuun alusta 2022 aloittava valtuusto pääsee kiinni työhönsä ja yksityiskohtien rakentamiseen mahdollisimman nopeasti.

Lautakunnilla on merkittävä asema päätösten perusteellisessa valmistelussa. Valtuutettujen tehtävänä on katsoa asioita koko maakunnan kannalta ja laajapohjainen valmistelu on paras tae laadukkaalle päätöksenteolle.

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallitus

Lue seuraavaksi

Aika muuttuu ja ihmisen tarpeet iän mukana. Olemme eläneet poikkeusoloja korona-ajan varjossa. Eristyksissä olo heikentää elämänlaatua ja toimintakykyä.
18.11.2021 / Blogi
Keskustan Etelä-Hämeen piiri on tuottanut seinäkalenterin vuodelle 2022. Osta omasi!
16.11.2021 / Uutiset
EtusivuBlogiPiirihallitus: Hyvinvointialueiden valtuustotyö kansanvaltaisesti lautakuntapohjalle!