Tietoa tämänhetkisestä kotitalousvähennyksestä!

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää pienennettiin vuonna 2019 2400 eurosta 2250 euroon. Koronan takia työttömyys on kasvanut yllätyksellisesti, minkä vuoksi nyt olisi tarkoituksenmukaista lisätä työllisyyttä tarkistamalla kotitalousvähennystä. Näinä poikkeuksellisina aikoina sen avulla vahvistetaan työllisyyttä.

Vähennysoikeus kohdistuisi tasapuolisesti kaikille tulonsaajille. Myös kotihoidon piirissä olevat vanhukset ja vammaiset tarvitsevat esim. siivouspalveluja. Kotitalousvähennyksen käyttö on huomattava apu vähävaraisille henkilöille!

Annika Saarikon oiva budjettiesitys on erittäin hyvä ja kannatettava asia. Vuoden 2022 alkuun on esitetty kotitalousvähennyksen enimmäismäärän korotusta 3500 euroon vuodessa. Tänä vuonna saa vähentää 40 % työn osuudesta ja ensi vuonna se nousisi 60 %:iin. Puolison kanssa voi saada vähennystä tänä vuonna yhteensä 4500 euroa vuodessa, jatkossa se olisi suurempi.

Kotitalousvähennystä haetaan veroilmoituksella tai ennakkoverolla. Jälkikäteenkin on mahdollisuus hakea aiemmiltakin vuosilta.

Yritykselle maksetusta korvauksesta saa kotitalousvähennyksen vain, jos yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Omavastuuosuus on 100 euroa henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennystä saa esimerkiksi siivoukseen, lastenhoitoon, asunnon remontointiin sekä myös tietokoneen asennukseen. Syksyllä selvitetään, miten vähennystä voisi laajentaa myös muihin energiaremontteihin sekä taloyhtiön teettämiin remontteihin.

Budjettiriihen yhteydessä linjataan kaksivuotisesta kokeilusta näillä korotetuilla summilla. Korotus koskisi hoiva- ja hoitotyötä sekä kotitaloustyötä. Hoivatyöhön kuuluu muun muassa kotihoito, kotitaloustyöhön kuuluvat esimerkiksi siivous, ruoanlaitto ja piha-alueen hoito.

Toivomme, että saisimme nauttia näistä kokonaishinnan korotuksista ensi vuonna. Monet eläkeläiset ja muut kansalaiset ovat kokeneet hyötyvänsä kotitalous-
vähennyksestä. Sen avulla on voinut teettää esimerkiksi esteettömyyttä parantavia remontteja. Samoin silloin, kun oma toimintakyky heikkenee eikä siivoukseen enää välttämättä ole voimavaroja. Koronapandemia on heikentänyt työllisyyttä ja kotitalousvähennyksen nosto on ehdottomasti nähtävä yhtenä keinona niin työllisyyden parantamisessa kuin ikääntyneiden itsenäisen asumisen tukemisessa.

Elokuun terveisin
Sinikka Haapsamo

Lue seuraavaksi

Keskusta tekee töitä, jotta Kanta-Hämeen maakuntaa kehitetään tasapuolisesti kaikki-alla. Hyvinvointialueellamme jokainen seutukunta ja kunta on otettava huomioon.
19.1.2022 / Blogi
Huolehdimme paikallisista palveluista. Jokaisessa kunnassa tulee olla sosiaali- ja terveysasema. Palvelupisteiden tarjoamat palvelut voivat olla erilaisia riippuen alueen ihmisten tarpeista. Ensihoidon ja pelastustoimen yhteistyön on oltava saumatonta ja sujuvaa. Hoitovasteaikoihin ei saa tulla heikennystä. Pelastustoimesta huolehditaan ja sopimuspalokuntien asemaa vahvistetaan. Yhtään paloasemaa ei pidä lakkauttaa.
18.1.2022 / Blogi
19.12.2021 / Kirjat
EtusivuBlogiTietoa tämänhetkisestä kotitalousvähennyksestä!