Suomalaisen lihan vaihtuminen tanskalaiseen on vain yritys murentaa suomalaista elintarvikeketjua ja vain sen takia, että kauppa tekee siten maksimaalisen voittomarginaalin

Ruokamaakunnasta terveisiä.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi viimeviikolla, että Atrian valmistama kotimainen tuotemerkin porsaan fileepalat oli vaihtunut kaupan private label tanskalaiseen lihaan. Suomalaisen lihan vaihtuminen tanskalaiseen on vain yritys murentaa suomalaista elintarvikeketjua ja vain sen takia, että kauppa tekee siten maksimaalisen voittomarginaalin.
Ellei riittävän halvalla suomalaista saada, otetaan tuonti kortti esille.

Unohtuuko halpuuttamisessa, että tasaisin väliajoin tanskalaisesta sianlihasta on löytynyt salmonellaa. Halpaahan se on, mutta ikäviä kaupanpäälisiä voi saada mukana.

Entä onko kansa tietoinen Tanskan nelinkertaisesta antibiootin käytöstä? 70% tanskan sioista kantaa antibiootti resistenttistä MRSA bakteeria, joka säilyy kypsentämättömässä lihassa. Luku on niin huima, että lihassa on suuremmalla todennäköisyydellä bakteeria kuin että sitä ei olisi. Ei siis kannata ainakaan paljain käsin lihaan koskea.

Tietääkö kansa, että Tanskassa sialta leikataan saparot pois? Saparon katkaisemista perustellaan sillä, että se estää sikoja stressaantuneina puremasta toistensa häntiä, mikä voi johtaa tulehduksiin. Sikojen häntien rutiininomainen katkaisu on kuitenkin koko EU:n alueella direktiivillä kielletty. Vain Suomessa ja Ruotsissa ongelma on onnistuttu taltuttamaan tarjoamalla sioille enemmän tilaa ja virikkeitä sekä ruokaa.

Miksi Suomessa kuitenkin myydään elintarviketta, jotka eivät täytä suomalaiselle tuotannolle asetettuja vaatimuksia? Arvostetaanko Suomessa tehtyjä panostuksia hyvinvointiin kuitenkaan sitten yhtään?

Kuuleeko kuluttaja?

Viime osavuosikatsauksessa S-ryhmän voitto parani 37,5%. Maataloustuottaja tuottaa ruokaa ilman palkkaa. Lopettaminenkaan ei ole kaikille mahdollista. Viime vuonna 1269 sikatilaa silti lopetti. Se on 3,48 tilaa päivässä. Osa alueosuuskaupoista reagoi yleisön pyyntöön ja palautti Atrian fileepalat hyllyyn heti, mutta mikäli kuluttajat eivät ala äänestää omilla valinnoillaan, suomalaisen maatalouden syöksykierre syvenee.

Ruokaketju on rikki ja likavesien mukana on menossa suomalainen omavaraisuus ja huoltovarmuus.

Etelä-Pohjanmaan puoluevaltuustoryhmän pj Teemu Knuutti  27.4.2024 keskustan puoluevaltuustossa  Vantaalla. 

Lue seuraavaksi

Tarvitsemme nyt tulevaisuudenuskoa - Keskustan Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä
Keskustan ryhmäpuheenvuoro Pohjanmaan aluevaltuustossa 22.4.  Aluevaltuutettu Minna Niemi.
22.4.2024 / Uutiset
Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri on valinnut vt. toiminnanjohtajakseen Susanna Laitilan
Alavudelta kotoisin oleva 25-vuotias Laitila tulee tehtävään järjestökoordinaattorin ja hanketyöntekijän toimesta. Laitila viimeistelee parhaillaan hallintotieteiden maisterin opintojaan, koulutukseltaan hän on hallintotieteiden kandidaatti. Laitila on toiminut aiemmin piirin varapuheenjohtajana ja Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtajana.
17.4.2024 / Uutiset
Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirihallitus vetoaa kansanedustaja ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurviseen, että hän lähtee tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta.
16.4.2024 / Uutiset
EtusivuUutisetSuomalaisen lihan vaihtuminen tanskalaiseen on vain yritys murentaa suomalaista elintarvikeketjua ja vain sen takia, että kauppa tekee siten maksimaalisen voittomarginaalin