Tervetuloa!

Tervetuloa Keskustan Kainuun piirin sivuille. Sivuilta löydät uusimmat uutiset, tulevat tapahtumat sekä kaikki tarvittavat yhteystiedot piiriin, kunnallisjärjestöihin ja sisarjärjestöihin. Jos et ole vielä Keskustan jäsen voit liittyä jäseneksemme tämän sivuston kautta.

Piiritoimisto

Kauppakatu 26 A, 2. Krs
87100 Kajaani

050 428 2074
kainuu@keskusta.fi

Uutiset

Keskustan Kainuun piiri syyskokouksen kannanotto 4.11.2022

Metsiä ja peltoja ei saa pakolla ennallistaa – vapaaehtoisilla toimilla päästään parhaaseen tulokseen

Euroopan komissio antoi ennallistamisesityksen, joka tarkastelee metsiä ja suopeltoja yksipuolisesta näkökulmasta. Viimeisen seitsemänkymmenen vuoden aikana on kasvatettu huoltovarmuutta raivaamalla peltoa myös suoalueille, ja Kainuun metsien kasvu on moninkertaistunut. Tämä esitys määräisi ennallistamaan suopellot ja metsitetyt suot.

Jos asetus astuisi voimaan, Kainuun talousmetsistä poistuisi käytöstä kolmannes. Isolle osalle viljellyistä suopelloista kävisi samoin. Molemmat toimenpiteet vähentäisivät merkittävästi hiilinielua. Asetus merkitsisi metsien ennallistamista vuosikymmenten takaiselle tasolle. Tätä Kainuun keskusta ei voi hyväksyä.

Kainuu on hiilineutraali ja sen metsät ovat erinomaisessa kunnossa. Ennallistamisen eteen tehdään jo nyt jatkuvasti töitä. Erityisesti vajaatuottoisten kitumaiden palauttaminen luonnontilaan on kannatettavaa. Kainuussa tehdään myös purojen ja pienvesien kunnostuksia, joista arvokkaimpia ovat raakku- ja tonkovesistöt.

Ennallistaminen onnistuu vähillä toimenpiteillä edullisesti tai jopa kokonaan ilman aktiivisia toimenpiteitä. Siksi vapaaehtoisuus on paras tapa edetä tässä asiassa. Metsälaki, hyvän metsän hoidon suositukset sekä vapaaehtoisuuteen pohjautuvat ohjelmat tukevat metsien monimuotoisuuden säilyttämistä, loukkaamatta yksityistä omistusoikeutta. Kainuussa on osattu aina elää luonnon ehdoilla ja luonnonvaroja kestävästi hyödyntäen, mikä näkyy kainuulaisessa metsänhoidossa.

Keskusta tunnistetaan selkeästä ja rakentavasta linjastaan. Vahvistamme ihmisten uskoa tulevaisuuteen ja kansalliseen päätöksentekoon. Keskustalainen politiikka perustuu arvoihin, tietoon ja kokemukseen. Luottamus ja yhteistyö ovat maakuntamme kantavia pilareita. Näitä Keskusta on rakentanut Kainuussa ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Keskustan Kainuun piirin syyskokouksen kannanotto 13.11.2021

Laadukasta hyvinvointia kaikille kainuulaisille!

Kainuun Keskusta vaatii, että hoitoon on päästävä viikon sisällä. Hoidontarve täytyy määritellä kokonaisvaltaisesti, huomioiden potilaan tarpeet: jo ensimmäisen yhteydenoton perusteella on voitava luoda kokonaiskuva potilaan hoidon tarpeesta.

Pitkien etäisyyksien maakunnassa jokaisessa Kainuun kunnassa täytyy olla saatavilla laadukasta palvelua. Kainuun Keskustan mielestä on tärkeää, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluja tuottava toimipiste. Lähipalveluiden sekä pelastusavun täytyy olla saavutettavia nopeasti.

Ennaltaehkäisevään työhön, toimivaan ja helposti saavutettavaan perusterveydenhuoltoon sekä sosiaalipalveluihin panostaminen on vaikuttavaa. Mikäli hoidon tarpeen arviointi ei suju laadukkaasti lähellä, se kuormittaa niin erityissairaanhoitoa kuin ensihoitoa, myös taloudellisesti.

Ensihoidon ja pelastuslaitoksen yhteistyön tulee olla saumatonta ja sujuvaa. Kainuussa on turvattava sopimuspalokuntien toimintaedellytykset. Yhtään paloasemaa ei pidä lakkauttaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä pelastustoimessa pitää noudattaa hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja hallintoa. Tärkeää on avoin vuoropuhelu niin työyhteisössä kuin toimiva yhteistyö yli sektorirajojen. Kainuun Keskusta vaatii entistä parempaa johtajuutta. Sujuvalla johtajuudella edistetään työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kainuun Keskusta tekee tulevaisuudessakin poliittista vaikuttamistyötä, jotta laadukkaita hyvinvointipalveluita on saatavilla kaikille kainuulaisille. Ihmisen täytyy voida luottaa siihen, että hänestä pidetään huolta.

Kainuun Keskustalla oli juuri päättyneessä kuntavaalien ehdokasasettelussa eniten ehdokkaita Kainuussa. 222 ehdokasta ympäri Kainuuta on valmiina kotikuntansa demokratian palvelukseen. Keskustan vaaliohjelma lähtee kuntien tasavertaisesta kehittämisestä.
9.5.2021 / Uutiset
Kainuun Keskusta kantaa huolta nuorten työssäoppimispaikkojen sekä kesätyöpaikkojen vähyydestä. Erityisesti korona-aika on kiristänyt nuorten mahdollisuuksia päästä kiinni työelämän tuomiin mahdollisuuksiin.
21.4.2021 / Uutiset
Korona-aika on nostanut väljän asumisen arvostusta, esimerkiksi Elinkeinoelämän kuntaranking-tutkimuksessa Kajaanin seutukunnan yhtenä parhaimpana tekijänä pidettiin sijaintia. Kainuun parhaat puolet ovat tulleet esiin yritysedellytysten, edullisen asumisen, vaivattoman arjen ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien muodossa.
21.4.2021 / Uutiset

Tapahtumat

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ei tapahtumia

Kaikki tapahtumat

Keskustan Kainuun piirin syyskokous pidetään pe 4.11.2022
klo 17.30 alkaen Kajaanin valtuustosalissa
(Pohjolankatu 13). Kokousta ennen klo 16.30-17.30 poliittisen katsauksen pitää Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko. Myös etäosallistuminen on mahdollista.
Ilmoittautumiset to 3.11. klo 14.00 mennessä minna.peittola@keskusta.fi tai 0504282074. Kahvitarjoilu klo 16.00 alkaen. Paikalla myös Kainuun Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat Teuvo Hatva, Tuomas Kettunen ja Milla Veteläinen. Tervetuloa!

Järjestämme matkan eduskuntaan 16.-17.11. kansanedustaja Tuomas Kettusen vieraaksi. Matkan hinta on Keskustaan jäsenille 95 e/henkilö ja ei jäsenille 135 e/henkilö. Hinta sisältää linja-autokuljetuksen ja majoituksen Sokos Hotel Helsingissä 2 hengen huoneissa. Aamupala sisältyy hintaan, muut ruokailut ovat omakustanteisia. Helsingin keskustassa liikutaan jalkaisin, koska kaikki vierailukohteet ovat lähietäisyydellä. Matka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin 31.10. mennessä minna.peittola@keskusta.fi tai 0504282074.

Matkan ohjelma:
ke 16.11.
klo 8.00 lähtö Kajaanista
klo 11.30 ABC Juva tauko 45 min (omakustanteinen ruokailu)
klo 16.00 Majoittuminen
klo 17.00 Saapuminen eduskuntaan (turvatarkastus)
klo 17.30 Vierailu alkaa eduskunnassa
klo 19.30 Vapaata ohjelmaa

to 17.11.
klo 9.00 Vierailu Maalaistentaloon (MTK, Pellervo ja Viestintälehdet)
klo 11.00 Vapaata ohjelmaa, aikaa käydä syömässä, ostoksilla jne.
klo 13.00 Kotimatkalle
klo 16.30 ABC Hirvaskangas tauko 45 min
klo 21.00 Takaisin Kajaanissa

Keskustan Kainuun piirin ylimääräinen yleinen kokous pidetään pe 20.5.2022 klo 17.00 Teamsilla. Asiana jäsenäänestystuloksen vahvistaminen ja eduskuntavaaliehdokkaiden asettaminen eduskuntavaaleihin 2023. Ilmoittautumiset ja valtakirjojen tarkastus pe 20.5. klo 16.00 mennessä minna.peittola@keskusta.fi

Kainuun Keskustan jäsenvaaliehdokkaat ovat tavattavissa:

Ke 27.4. klo 18.00 Hyrynsalmi, kunnantalo
Pe 29.4. klo 15.00 Kuhmo, tori
Pe 29.4. klo 17.00 Sotkamo, Sokos Hotel Vuokatti (Kidekuja 2)
La 30.4. klo 13.00 Ristijärvi, Cafe 5-Stop (Saukontie 37)
La 30.4. klo 16.00 Kajaani, Kekkospatsas (Tapionkatu 7).
Tervetuloa!

Keskustan Kainuun piirin sääntömääräinen vuosikokous pidetään pe 22.4.2022 klo 17.00 Kajaanin valtuustosalissa (Pohjolankatu 13). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Mahdollista osallistua myös Teamsin välityksellä. Poliittisena puhujana Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen ja kansanedustaja Tuomas Kettunen. Jäsenvaaliehdokkaat Teuvo Hatva, Tuomas Kettunen, Minna Leinonen, Anni Rimpiläinen, Johanna Sorri ja Milla Veteläinen esittäytyvät kokouksen aluksi. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Ilmoittautumiset ja valtakirjojen tarkastus ke 20.4. klo 16.00 mennessä minna.peittola@keskusta.fi

Kainuun Keskustan jäsenvaaliehdokkaat ovat tavattavissa:

la 9.4.
klo 10.00-11.30 Suomussalmella, Vanha Seurahuone (Kauppakatu 7)
klo 12.30-14.00 Puolangalla, Monitoimitalo (Ouluntie 16)

su 10.4.
klo 12.00-13.30 Paltamossa, valtuustosali (Vaarankyläntie 7)

Kaikissa tilaisuuksissa on kahvitarjoilut. Tervetuloa tapaamaan ja jututtamaan ehdokkaita! 🍀😊

Keskustan Kainuun piirin ylimääräinen yleinen kokous ke 2.3.2022 klo 17.00 Teamsilla. Asioina on hyvinvointialueen henkilövalinnat, maakunnalliset luottamushenkilömaksut ja eduskuntavaalien jäsenäänestysajankohdan muutos. Ilmoittautumiset ja valtakirjojen tarkastus ti 1.3. klo 16.00 mennessä minna.peittola@keskusta.fi tai 0504282074.

Kainuun Keskustan aluevaaliehdokkaat:

Helena Aaltonen, Esa Ahonen, Aila Alasalmi, Teuvo Hatva, Ville Heikkilä (sit.), Mauno Heikkinen, Aila Heikkinen, Mika Heikkinen, Salla Heikkinen, Teemu Heikkinen (sit.), Vesa Heikkinen, Erja Helttunen, Ilkka Holappa, Heikki Huotari, Raimo Härkönen, Marjatta Immonen, Ari Innilä, Esa Jokelainen, Juhani Karjalainen, Mika Karjalainen, Esa Karppinen, Veli-Matti Karppinen, Antti Kela, Hanna Kela, Esa Kemppainen, Katja Kemppainen, Tapani Kemppainen, Tuovi Kemppainen, Pentti Keränen, Tuomas Kettunen, Ulla Kettunen, Eveliina Kinnunen, Eija Komulainen, Aimo Korhonen, Marja-Leena Korhonen, Jonna Kyllönen, Heimo Kärnä, Minna Leinonen, Anne Lukkari, Seija Lukkarinen, Anne Maaranen, Maija Matero, Katariina Mikkonen, Roosa Mikkonen, Eero Moilanen, Heli Moilanen, Kirsi Moisanen, Matti Mulari, Pertti Määttä, Piia Määttä, Tuomo Määttä, Markku Nyman, Seppo Nyman, Paavo Oikarinen, Kaisa Oinas-Panuma, Alpo Paasovaara, Kaija Patronen, Harri Peltola, Jukka Poutiainen, Pauli Pyykkönen, Matti Pääkkönen, Jari Rajala, Anni Rimpiläinen, Sakari Seppänen, Johanna Sorri, Tia-Maria Tikkanen, Aaro Tolonen, Arto Tolonen, Mikko Tolonen, Raimo Tornberg, Milla Veteläinen, Tuula Virkkunen ja Marko Väyrynen.

Keskustan ehdokasesittelyyn tästä

Kainuun Keskustan vaalistartti la 11.12.

klo 11-13 Kajaani Raatihuoneen tori, tarjolla glögiä ja makkaraa
klo 11-13 Sotkamon tori, tarjolla joulupuuroa
klo 10-14 Suomussalmi vaalitupa (Keskuskatu 16) tarjolla kahvit.
Kuhmossa ke 15.12. klo 15-16 torilla, tarjolla nokipannukahvit.
Paikalla aluevaaliehdokkaita.
Tervetuloa!

Eduskuntaryhmän jalkautuminen 26.-29.11.2021

Kansanedustaja Tuomas Kettunen on tavattavissa:

perjantaina 26.11.
klo 10.00 Kajaani, Tsaikka (Kauppakatu 3)
klo 12.30 Ristijärvi, Cafe 5-Stop (Saukontie 37)
klo 14.00 Paltamo, Neste (Sairaalatie 1)
klo 17.00 Sotkamo, K-Supermarket (Kainuuntie 18)

lauantai 27.11.
klo 10 Suomussalmi, Vanha Seurahuone (Kauppakatu 7)
klo 12.00 Puolanka, Iikan grilli (Ouluntie 9)
klo 14.00 Hyrynsalmi, tori

Sunnuntai 28.11.
Klo 12.00 Kuhmo, Iivantiiran kylätalo (Kekkostie 4264)
Klo 15.00 Kuhmo, Lentiira, Piirakkapuoti (Lentiirantie 4225)

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on tavattavissa Kajaanissa ma 22.11. klo 16.15-17.00 Keskustan piiritoimiston edessä (Citykäytävä, Kauppakatu 26). Tarjolla glögiä ja pipareita. Tervetuloa!

Keskustan eduskuntaryhmän pj Juha Pylväs on tavattavissa
ma 15.11.

klo 11.00 Suomussalmella Vanha Seurahuone (Kauppakatu 7),
klo 13.30 Puolangalla, Iikan grilli (Ouluntie 9),
klo 15.20 Ristijärvellä, Marttala (Saukontie 11) ja
klo 17.00 Kajaanissa, Kahvila Tsaikka (Kauppakatu 3).
Kansanedustaja Tuomas Kettunen on mukana Suomussalmella. Tervetuloa juttelemaan aluevaaleista ja muista ajankohtaisista asioista. Kahvitarjoilut!

Keskustan Kainuun piirin sääntömääräinen syyskokous la 13.11.2021 klo 11.00 Tuupalan puukoululla (Peuranpolku 1) Kuhmossa, myös etäosallistumismahdollisuus. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, päätetään eduskuntavaalien 2023 jäsenäänestys- ja ehdokasasettelun aikataulusta sekä aluevaalien ehdokasasettelun tarkastus. Valtakirjojen tarkastus klo 10.00 alkaen. Kaikkien osallistujien pakollinen ilmoittautuminen pe 5.11. mennessä minna.peittola@keskusta.fi tai 0504282074. Poliittisena puhujana puolueen vpj Markus Lohi, paikalla myös kansanedustaja Tuomas Kettunen. Tarjolla lihakeittoa ja kahvit.

Etusivu