Ikävalko, Karhu, Lohko ja Torniainen ehdolle eduskuntaan

Keskustan Karjalan piiri päätti 23.9. pidetyssä kokouksessa asettaa ehdolle eduskuntaan seuraavat ehdokkaat: Johanna Ikävalko, YTK, opiskeluhuollon kuraattori, Lappeenranta, Jari Karhu, insinööri, yrittäjä Lappeenranta, Eveliina Lohko, palvelupäällikkö, Lappeenranta ja Ari Torniainen, kansanedustaja, rak. ins., Lappeenranta.

Eduskuntavaalit käydään 2.4.2023. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ehdokkaita voidaan asettaa 15. Keskustan ehdokasmäärät jakautuvat vaalipiirissä seuraavasti: Etelä-Savo 5, Itä-Savo 2, Karjala 4 ja Kymenlaakso 4. Etelä-Karjalan ehdokasasettelun jälkeen vaalipiirissä on vielä asettamatta Kymenlaakson ehdokkaat.

– Keskustalla on hyvät ehdokkaat Etelä-Karjalasta. Keskustan väki halusi ehdolle asiantuntemusta, kokemusta ja näkemystä. Ehdokkailla on laaja-alaista asiantuntemusta elämän eri osa-alueilta ja he täydentävät hyvin toinen toistaan. Johanna Ikävalko ja Ari Torniainen olivat ehdolla myös 2019 eduskuntavaaleissa. Jari Karhu oli ehdolla eurovaaleissa 2019. Kaikki neljä ehdokasta ovat päätöksentekijöinä mukana Etelä-Karjalan aluehallinnossa. Kaikilla neljällä ehdokkailla on pohjaa myös kaupunginvaltuutettuina toimimisesta, summaa piirin puheenjohtaja Jouni Kemppi Keskustan Karjalan piirin ehdokasasettelua.

Kutsu sääntömääräiseen puoluekokoukseen 2022 Suomen Keskusta r.p.:n jäsenyhdistyksille

Suomen Keskusta r.p.:n 79. sääntömääräinen puoluekokous kutsutaan pidettäväksi Lappeenrannassa 10. – 12.6.2022 alkaen perjantaina 10.6. kello 14.00. Kokouspaikkana on Kisapuiston jäähalli osoitteessa Kisakatu 9, 53200 Lappeenranta.

Puoluekokouksessa käsitellään puolueen sääntöjen 14 §:ssä mainitut asiat sekä puoluehallituksen esitykset poliittisiksi linjauksiksi ja kannanotoiksi. Puoluekokous hyväksyy eduskuntavaaliohjelman 2023 päätavoitteet sekä päättää puolueen sääntöjen muuttamisesta.

Puoluekokouksessa käsiteltäväksi esitettävät jäsenyhdistysten aloitteet on lähetettävä puoluehallitukselle kolmea (3) kuukautta ennen kokousta eli viimeistään 10.3.2022. Aloitteet on toimitettava sähköisellä lomakkeella. Lomake löytyy osoitteesta https://bit.ly/puoluekokousaloitteet2022

Suomen Keskusta r.p.:n jäsenyhdistykset voivat lähettää kokoukseen edustajia puolueen sääntöjen 12 §:n mukaisesti. Puoluehallitus on päättänyt noudattaa lakia väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista ja vaatia puoluekokoukseen ennakkoilmoittautumista.

Ennakkoilmoittautuminen avautuu 1.4.2022 Keskustan nettisivuilla (www.keskusta.fi). Puoluekokouksen ennakkoilmoittautuminen päättyy perjantaina 27.5.2022.

Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava, onko äänivaltainen kokousedustaja ja minkä jäsenyhdistyksen äänivaltaa käyttää. Jos puolueen jäsenyhdistyksen edustajan valtakirjaa ei ole lähetetty piiriin ennakkotarkastukseen, on edustajan jätettävä se tarkastettavaksi ennakkoilmoittautumisen yhteydessä tai toimitettava se omaan piiriin ennen ennakkoilmoittautumisen päättymistä. Myös epävirallisten kokousedustajien on ilmoittauduttava ennakkoon.

Helsingissä 19.11.2021
Suomen Keskusta r.p.:n puoluehallitus

Annika Saarikko
puheenjohtaja

Riikka Pirkkalainen
puoluesihteeri

Etelä-Karjalan aluevaalit

Keskustalla on Etelä-Karjalan aluevaaleissa täysi 73 ehdokkaan ehdokaslista. Historialliset aluevaalit pidetään 23.1.2022. Vaalien ennakkoäänestys kotimaassa alkaa 12.1. ja kestää 18.1. asti.

Alta klikkaamalla näet Keskustan ehdokkaat Etelä-Karjalassa. Voit myös käydä tutustumassa Keskustan ehdokkaisiin Keskustan ehdokassivuilla.

Keskustan ehdokkaat

Keskusta kolmas Lappeenrannan kuntavaaleissa

Keskusta oli Lappeenrannassa kolmanneksi suosituin 13.6.2021 käydyissä kuntavaaleissa. Keskustan kannatus oli Lappeenrannassa 16,9 prosenttia ja se toi yhdeksän valtuutettua.

Keskustan ääniharava Lappeenrannassa oli kansanedustaja, rakennusinsinööri Ari Torniainen 527 äänellä.

Torniaisen lisäksi Keskustan uuteen valtuustoryhmään kuuluvat maatalousyrittäjä Veikko Ahtiainen, MMM, maanviljelijä-yrittäjä Antti Arminen,  maitotilayrittäjä, merkonomi Petri Hovi, restonomi AMK, ruokapalveluesimies Seija Hovi-Kuikko, insinööri, yrittäjä Jari Karhu, vanhempi asiantuntija, sähköasentaja Jouni Kemppi, palvelupäällikkö Eveliina Lohko ja farmaseutti, eläkeläinen Riitta Munnukka. Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021.

Keskustalla 70 ehdokasta Lappeenrannan kuntavaaleissa

Kuntavaalit käydään 13.6.2021. Ennakkoäänestys on kotimaassa 26.5.-8.6.2021 saakka. ulkomailla ennakkoäänestys on 2.-5.6.2021.

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Taisto Aalinniemi eläkeläinen
Veikko Ahtiainen maatalousyrittäjä
Matti Ahvonen maanviljelijä
Ari Alatalo maaseutuyrittäjä, eläkeläinen
Antti Arminen MMM, maanviljelijä-yrittäjä
Heikki Heimala agrologi AMK, yritystukineuvoja
Eino Heinola agrologi
Jarkko Hirvi traktorimyyjä, maatalousyrittäjä
Janne Hongisto (sit.) basisti, yhteiskuntatieteiden kandidaatti
Petri Hovi maitotilayrittäjä, merkonomi
Seija Hovi-Kuikko (sit.) restonomi AMK, ruokapalveluesimies
Pilvi Hyttinen sosiaaliohjaaja, sosionomi AMK
Mirva Hyvärinen diplomi-insinööri, sairaanhoitaja
Esko Hämäläinen entinen kunnanjohtaja, valtiotieteen maisteri
Miska Hänninen työmaapäällikkö, insinööri AMK
Juhani Junnikkala yrittäjä
Lasse Jutila (sit.) ylitarkastaja, MMM
Laura Kaijanen tutkija, tekniikan tohtori
Leena Kaijansinkko lastenhoitaja, eläkeläinen
Jari Karhu insinööri, yrittäjä
Jukka Karhu konekuljettaja
Kirsi-Marja Kauvo tarkastaja
Juho Kekäläinen ympäristötekniikan opiskelija
Jouni Kemppi vanhempi asiantuntija, sähköasentaja
Jani Kiesi suunnittelija
Sami Kiiveri ylipalomies
Eija Kilkki (sit.) kieltenopettaja
Johannes Kinnunen pastori, uskonnon opettaja
Antti Kokkala agrologi
Tero Kokkonen metsäneuvoja, MTI AMK
Petri Kola luomumaanviljelijä
Panu Kärri markkinointipäällikkö
Timo Lampi nuorisotyönohjaaja
Eveliina Lohko palvelupäällikkö
Pekka Lukkari eläkeläinen, lehtori
Heikki Marjakangas erikoislääkäri, yrittäjä
Jarkko Mattinen maanviljelijä, urakoitsija
Osmo Metsälä sairaanhoitaja
Riitta Munnukka farmaseutti, eläkeläinen
Satu Nousiainen fysioterapeutti YAMK, aluejohtaja
Antti Nuppola sairaanhoitaja, maanviljelijä
Mediatrice Nyiramugisha restonomi, kieli- ja kulttuuriavustaja
Lassi Oikkonen filosofian ylioppilas, opiskelija
Antto Pakkanen kokki
Panu Pettinen metsätalousinsinööri, johtaja
Pasi Poikonen ryhmäpäällikkö, DI
Petri Pulkkinen (sit.) myyntipäällikkö
Pentti Pulli varatuomari
Pirjo Raskila sairaanhoitaja AMK
Jaana Rikkinen opettaja, omaishoitaja
Anna-Liisa Savolainen kuntoneuvoja
Anna-Maija Sipiläinen palvelupäällikkö, sosionomi YAMK
Asko Skippari metsätalousyrittäjä
Pekka Suonsivu tietojärjestelmäasiantuntija, eläkeläinen
Ossi Taipale tekniikan tohtori
Hannu Talonpoika (sit.) maaseutuyrittäjä, eläkeläinen
Kari Torikka kuorma-autonkuljettaja
Ari Torniainen kansanedustaja, rakennusinsinööri
Sanni Vainikka (sit.) maatalousyrittäjä, sosionomi
Simeon Walls opettaja
Jouni Valtonen (sit.) yrittäjä
Ilkka Vanttaja DI
Visa-Valtteri Varonen koulukuraattori
Marianne Viinikainen taloushallinnon lehtori
Antti Vilkko rikoskomisario, eläkeläinen
Santtu Virjula sähköasentaja
Merja Virtanen toimistopäällikkö, merkonomi
Ulla Viskari-Lippojoki ammatinopettaja
Arto Ylikotila DI
Arja Ylä-Outinen (sit.) yrittäjä

Lappeenrannan korjaussarja – Keskustan Lappeenrannan tavoitteet kuntavaalikaudelle 2021-2025

1) Tehdään Lappeenrannasta viihtyisä etätyön ykköskunta Suomessa. Tehdään kaupunkiin kattava kuituverkko. Seurattava asia: Netin toimivuus eri puolilla kaupunkia.

2) Eloisat kylät ja kaupunginosat. Lappeenrannan peruspalveluiden tasapuolisuus. Keskusta huolehtii – kuka muu muka? Maaseudun koulut ovat huikea markkinoinnillinen mahdollisuus Lappeenrannalle. Seurattava asia: Kouluverkko.

3) Matkailussa huikeat mahdollisuudet haltuun. Saimaan ja luontomatkailua tulee edistää yhteistyössä koko Itä-Suomen kanssa, huomioiden myös pienryhmämatkailu. Keskusta asettaa tavoitteeksi, että matkailun yhteistyötä laajennetaan, syvennetään ja suurennetaan. Seurattava asia: Matkailijoiden yöpymiset Lappeenrannassa ja lentoliikenteen määrän kehitys.

4) Syntyvyyden kehitys tärkeimmäksi seurattavaksi numeraaliseksi muuttujaksi. Syntyvyys luo parasta elinvoimaa. Seurattava asia: Syntyvyyden kehitys Lappeenrannassa.

5) Keskustan johdolla tiestöä laitetaan kuntoon ja yksityisteiden avustuksiin tehdään tuntuva tasokorotus. Katujen kunnossapidosta huolehdittava. Seurattava asia: Auton iskunvaimentimien kunto ja vaihtoväli.

6) Kaikissa lapsiperheissä ei voida valitettavasti nyt hyvin. Lapsiperheköyhyys ja vanhemmuuden ongelmat ovat lisääntyneet. Oikea-aikaisella ja ennaltaehkäisevällä puuttumisella voidaan tukea lapsiperheiden jaksamista.

7) Lisää työtä ja toimeliaisuutta. Lappeenrantaan tarvitaan lisää eritoten pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Yrittäjien tarpeita ja toiveita tulee ymmärtää paremmin. Keskusta haluaa kaudella 2021-2025 parantaa yrittämisen edellytyksiä mm. toimitilaratkaisujen avulla. Seurattava asia: Uusien yritysten määrän kasvu ja työllisyyden kehitys Lappeenrannassa.

8) Ikäihmisille tulee saada perhehoitopaikkoja laitoshoito- ja hoivapaikkojen lisäksi. Perhehoito on inhimillinen, kotoisan ja turvallisen arjen mahdollistava ikääntyneiden hoivamuoto. Lyhytaikaista perhehoitoa voidaan käyttää esimerkiksi omaishoitajan vapaan järjestelyissä tai vuorohoitona kotona asumista tukemassa. Seurattava asia: Perhehoitopaikkojen määrän kehitys.

9) Ikäihmisten terveysliikuntaan myös maaseudulla tulee satsata. Seurattava asia: Ikäihmisten liikunnan tarjonta ja kotona asuvien osuus.

10) Osaksi Green Reality -verkostoa tulee saada vahva alkutuottajien ja elintarvikealan yritysten joukko. Suositaan ekologista lähiruokaa kaupungin hankinnoissa.

11) Bioenergian hyödyntäminen paikallisesti. Seurattava asia: Paikallisen bioenergian käytön suhteellinen kehitys ja esimerkiksi biokaasujakeluverkoston laajeneminen Lappeenrannassa.

12) Miksi moni lappeenrantalainen opiskelija jättää kaupungin valmistuttua? Tehdään räätälöity kaupunkimarkkinointikampanja opiskelijoille. Yrityshautomo toiminnan kehittäminen jne. Seurattavat asiat: Maan sisäinen muuttoliike ja kaupungin pitovoima vastavalmistuneiden suhteen.

13) Pidetään kiinni Lappeenrannan korkea-asteen ja toisen asteen koulutuspaikoista. Kehitetään koulutustarjontaa yhteistyössä yritysten ja alueen organisaatioiden kanssa heidän tarpeiden mukaan.

14) Kiusaamisen ja syrjäytymisen ongelmia ratkaistaan yhteistyössä Eksoten, koulujen ja järjestötoimijoiden kanssa. Kiusaamiseen nollatoleranssi. Seurattavat asiat: Mielenterveyspalvelujen käytön määrä ja koulupudokkaiden määrä. Kouluterveyskyselyjen tulokset.

15) Loppu pitkäaikaistyöttömyydelle. Kaupunki toimii yhteistyössä Eksoten ja järjestötoimijoiden kanssa. Seurattavat asiat: Pitkäaikaistyöttömien määrän- ja pitkäaikaistyöttömyydestä aiheutuvan kuntaosuuden kehitys Lappeenrannassa.

16) Torialueiden ja aukioiden kehitys. Lappeenrannan torialueet (satamatori, kauppatori, Lauritsalan tori, Sammontori ja Joutsenon tori) kaipaavat kehittämisotetta. Seurattava asia: Torialueiden viihtyvyyden ja vetovoiman parantuminen.

17) Linnoituksen elävöittäminen ja kehittäminen linnoituksen historiaa kunnioittaen. Lappeenrannan linnoitus henkii kaupungin historiaa hienosti – tulisiko alueen toimia vuosittaisten tapahtumien tapahtumapaikkana ja aluetta kehittää kaupunkilaisten olohuoneena yhdessä sataman kanssa?

18) Kivijalkojen puolesta! Lappeenrannan kaupunkikeskusta ei saa näivettyä. Seurattava asia: Tyhjät liiketilat.

19) Lappeenrannan keskustaa tulee kehittää kaikki liikennemuodot huomioiden. Seurattava asia: Yritysten ja alueen elinvoimaisuus.

20) Vapaa-ajan tilaratkaisut maaliin. Kaupunkiin rakennetaan uusi monitoimihalli ja sisäliikuntahalli. Urheiluseuroille hyvät harjoitusmahdollisuudet. Seurattava asia: Investointirahojen riittävyys, tilojen käyttöasteet ja käyttökulut.

21) Lappeenrannan tulee pyrkiä edistämään puurakentamista – Greenreality ja metsäteollisuuden keskittymä suorastaan velvoittaa puurakentamiseen. Seurattava asia: Julkisten rakennuskilpailutusten ehtojen laadinta.

22) Kaupungin metsien hoidossa seurattava metsätaloussuunnitelmaa. Seurattava asia: Metsävarallisuuden tuotto.

23) Kaupungin lähimetsien virkistyskäytön edistäminen. Puistomaisia metsäalueita tulee hoitaa nykyistä paremmin taajamissa. Seurattava asia: Lepikot ja puskat kuriin!

24) Lypsävää lehmää ei tule tappaa. Kaupunkiyhtiöiden päätäntävaltaa ei saa myydä kokonaan ulkopuoliselle taholle.

25) Lappeenranta houkuttelevaksi paluumuuttajille. Asumiskustannuksia pitää pystyä laskemaan. Sijainti Saimaan äärellä, maaseutumainen asuminen ja hyvät liikenneyhteydet tuotava esille. Luotava maaseutustrategia tulevaisuuteen. Seurattavat asiat: Paluumuuttajien määrä ja maansisäinen muuttoliike.

26) Saimaan puhtaana pitäminen ja suojelu. Tähän kuuluu kosteikot, hulevesijärjestelmät ja rantarakentaminen sekä kaivoksien sijainnit. Seurattava asia: Saimaan veden puhtaus.

27) Mikä sinusta on tärkeä korjattava asia Lappeenrannan ja lappeenrantalaisten tulevaisuuden kannalta?

 

Ota yhteyttä

Lappeenranta

Puheenjohtaja Jari Karhu

Kuntasivuille >

 

 

Kunnallisjärjestön hallitus 2021

Jari Karhu, puheenjohtaja,

Jukka Lohko, varapuheenjohtaja

Anna-Maija Sipiläinen, sihteeri

Antti Vilkko, vaalipäällikkö

Karoliina Ahtiainen

Mirva Hyvärinen

Timo Lampi

Eveliina Lohko

Mediatrice Nyiramugisha

Antti Vilkko

 

 

EtusivuLappeenranta