Keskustan Satakunnan piiri: Satakunta on elintärkeä maanpuolustusmaakunta

Venäjän hyökkäyssota huolestuttaa suomalaisia. Satakunnan Keskustan piiri muistuttaa, että Suomen on oltava muista valtioista riippumaton niin energian saatavuudessa, elintarvikkeiden tuotannossa ja taloudessa. Huoltovarmuudesta huolehtiminen on tärkeä osa suomalaisten turvallisuudentunnetta.

Satakunnan maakunta on Suomen kokonaisturvallisuuden kannalta aivan keskeinen. Satakunnassa on viennin ja ruokatuotannon ohella merkittävä rooli kokonaisturvallisuuden luomisessa – Porin prikaati ja sen kaksi varuskuntaa. Säkylä ja Niinisalo ovat tärkeitä asevelvollisten ja vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen koululutuspaikkoja. Eduskunnan myöntämä lisämääräraha maanpuolustukseen on merkittävä ja ehdottoman tärkeä Suomen turvallisuuden kannalta.

Keskustan Satakunnan piiri katsoo, että Porin Prikaatin Huovinrinteen varuskunta Säkylässä ja Niinisalon varuskunta Kankaanpäässä ovat jo nyt tärkeitä koulutuskeskuksia ja niiden kehittäminen on koko Suomen puolustuksen kannalta elintärkeää. Piiri katsoo, että varuskuntien kehittämiseen pitäisi investoida laajasti.
Varuskuntia on kehitettävä kaavoituksella ja toimivilla liikenneyhteyksillä.

Liikenneyhteyksiä ovat muun muassa toimivat ja varmat meriliikenneyhteydet Porin ja Rauman satamiin, Porin lentokenttä ja Pori-Parkano-Haapamäki välisen ratayhteyden palauttaminen vähintään samalle tasolle kuin se on välillä Parkano-Niinisalo.

Samoin Keskustan Satakunnan piiri katsoo, että suunnitellut sekä naisia että miehiä koskevat niin sanotut tulevaisuuskutsunnat tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti. Niille henkilöille, jotka eivät suorita varusmiespalvelusta on suunniteltava pakollinen koulutus yhteiskunnan kriisinsietokyvystä.

Keskustan Satakunnan piirin piirikokous

EtusivuUutisetKeskustan Satakunnan piiri: Satakunta on elintärkeä maanpuolustusmaakunta