Kunnallispolitiikka on parhaimmillaan rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen

Valtakunnanpolitiikkaa kun seuraa, saattaa tulla ajatelleeksi, että se on välillä kovin raadollista, jossa ei erehdyksille tai virheille ole sijaa.
Tämä tuskin lisää kiinnostusta edes kunnallispolitiikkaan. Miksi lähteä mukaan toimintaan, joka ei salli virheitä?

Itselle oli kuitenkin viime kunnallisvaalien jälkeen ilo huomata, että kunnallispolitiikka on paljon lähempänä ihmistä ja näin ollen myös helposti lähestyttävissä. Olen saanut paljon uusia tuttavuuksia ja ystäviä, myös yli puoluerajojen.
Kunnallispolitiikassa päätetään juuri sen oman kunnan tai kaupungin asioista, joten itse pidän tärkeänä, että yhteistyö toimii kaikilla tasoilla – lautakunnista hallitukseen – puoluetta katsomatta.
On ollut mukava huomata, että kuntatasolla yhteinen hyvä ajaa kaikkia luottamushenkilöitä tekemään järkeviä ratkaisuja. Myöskään tietämättömyyttä ei ole katsottu karsaan vaan apua ja neuvoja on saanut.

Seuraavasta kaudesta ei tule helppoa, säästöjä joudutaan tekemään varmasti. Tämäkin saattaa vaikuttaa innostukseen lähteä ehdolle. Osa ei halua olla mukana tekemässä sellaisia päätöksiä. joissa viedään enemmän kuin annetaan. Itse näen kuitenkin, että juuri tällaisessa ajassa, tarvitsemme innokkaita ja kiinnostuneita ihmisiä kunnallispolitiikkaan, jotta päätökset olisivat tarkkaan harkittuja ja palvelisi mahdollisimman monia.

 

Keskusta on itselle ollut se oikea puolue, joka on ollut aina ihmistä lähellä ja joka näkee asioita myös pitkällä tähtäimellä. Keskustassa asiat ovat yhteisiä ja päätöksiä tehdään keskustellen ja yhdessä miettien.

Santeri Alkiota lainatakseni: “Ihmisyys ja sen kehitystarve on pantava kaiken yhteiskunnallisen ja valtiollisen uudistamisen pohjaksi.”

Lue seuraavaksi

16.6.2020 / Kirjat
Tervetuloa piirin vuosikokoukseen keskiviikkona 5.8.2020 klo 17 alkaen Ypäjälle, Ypäjänkylän Seuraintalolle os. Ypäjänkyläntie 842. Ilmoittautuminen ja kahvio avoinna klo 16-17. Varatkaa rahaa mukaan keittoruokaan ja arpajaisiin. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat.
16.6.2020 / Tapahtumat
EtusivuBlogiKunnallispolitiikka on parhaimmillaan rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen