Matkalla vaaleihin

Edessä on aluevaalit. Kaikki etsivät kovaa vauhtia ehdokkaita ja moni pohtii, lähdenkö vai enkö lähde ehdokkaaksi. Pohdin hieman eri skenaarioita, mitä jos Keskusta ei lähtisi lainkaan mukaan vaaleihin. Oletetaan, että Kokoomus ottaisi ohjat käsiin ja saisi päättää tulevaisuudesta. Tulevaisuus näyttäisi aika tehokkaalta. Meillä olisi suuria yksiköitä, joissa potilaat tai asiakkaat saisivat hoidon kaikkeen samasta paikasta. Tosin ennen sitä heidän pitäisi matkustaa paikan päälle, eikä näitä tehoyksiköitä voisi olla kovinkaan lähellä toisiaan. Lisäksi työntekijöiden saatavuudessa saattaisi olla haasteita, koska kaikki eivät halua muuttaa lähelle suurta yksikköä ja vaihtavat alaa.

Mikäli suuntaa antaisi Vasemmisto ja Demarit, meillä olisi varmasti inhimillistä hoitoa ja kaikki voisivat mennä hoitoon mikäli kokisivat hoidon tarvetta. Rahaa kerättäisi veroina ja veroprosenttiahan voi aina tarpeen tullen nostaa. Yksityiset jäisivät melkoiseen kurimukseen.

Vihreiden ollessa vallan kahvassa terveyskeskukset säilyisivät ihmisiä lähellä, jotta niihin voisi kulkea polkupyörällä ja muuten ei sitten olekaan suunnitelmaa, vaan se poukkoilisi. No, kannabiksen käyttäjille olisi varmasti oma ohjelmansa.

Ja Perussuomalaiset, vaikea sanoa. Edes googlettamalla en löytänyt muuta kuin Purran kommentin, että vaalit eivät kiinnosta edes leipätoimittajia.

Tiedän, nämä olivat erittäin kärkeviä ja stereotypioituja skenaarioita, mutta mielestäni tämä kertoo meille erittäin hyvin, miksi meidän on tärkeää olla mukana vaaleissa ja edustaa Keskustaa. Keskustan tehtävä ei ole nostaa esiin vain yhtä tärkeää asiaa ja puskea eteenpäin sen varjolla. Sen tehtävä on olla, ehkä se vähän tylsäkin, asialinjalla etenijä.

Näissä vaaleissa valitsemme valtuutetut tekemään historiallista muutosta. He pääsevät valitsemaan suunnan ja toimet, joilla laivaa lähdetään ohjaamaan eteenpäin. On mahtavaa, lähteä tavoittelemaan tuota paikkaa ja viedä Keskustan viestiä eteenpäin. Mikäli tuntuu, että ei oikein uskalla lähteä ehdolle, syitä on varmasti monia, älä kuitenkaan luovuta. On tärkeää tehdä töitä yhdessä Keskustana, kaikkia tarvitaan. Mitä enemmän saamme ääniä yhteiseen pottiin, sitä useampi ehdokas pääsee päättämään asioista. Voimme edistää Keskustan mahdollisuuksia tekemällä töitä ehdokkaan taustalla tai olemalla itse ehdokas ja keräämällä ääniä puolueelle. Jokainen uurnille lähtevä äänestäjä on mahdollisuus. Vaalit kannattaa ottaa tosissaan ja tehdä hartiavoimin töitä, sillä näillä vaaleilla voimme todellakin vaikuttaa.

Nähdään vaalikentillä!

Kirsi Räisänen
Jokioinen

Kirsi Räisänen

Lue seuraavaksi

Aika muuttuu ja ihmisen tarpeet iän mukana. Olemme eläneet poikkeusoloja korona-ajan varjossa. Eristyksissä olo heikentää elämänlaatua ja toimintakykyä.
18.11.2021 / Blogi
Keskustan Etelä-Hämeen piiri on tuottanut seinäkalenterin vuodelle 2022. Osta omasi!
16.11.2021 / Uutiset
EtusivuBlogiMatkalla vaaleihin