Keskustan Kymenlaakson piirihallitus: Kymenlaakso tarvitsee eritystoimia työllisyyteen ja kehitykseen

Keskustan Kymenlaakson piirihallitus otti tiistaina 5.9. kantaa synkkien työllisyysuutisten vaatimien erityistoimien puolesta ja vaati hallitusta työhön. Samalla toivottiin hallituksen uudelleen harkitsevan aikuiskoulutustuen lakkautusta:

Stora Enso sulkee Sunilan tehtaan, 240 jää ilman työtä. Satamaoperaattori Steveco lomauttaa henkilöstöään, lomautukset koskevat 700 henkeä. MM Kotkamillsin sahatoiminnassa aloitetaan 66 henkeä koskevat muutosneuvottelut, saattavat johtaa jopa koko sahan sulkemiseen. 80 henkeä työllistävä R.A. Wickholm hakeutuu konkurssiin. Siinä muutama otsikko maakuntamme lehdistä viimeisen viikon ajalta. Ensimmäiset kertovat erityisesti kymenlaaksolaista todellisuutta, viimeinen laajemminkin koko maassa nähtävää trendiä.

Kymenlaakso ja laajemminkin Kaakkois-Suomi on edelleen rakennemuutoksen kourissa. Venäjän hyökkäyssodasta seuranneet toimenpiteet ovat omalta osaltaan vahvistaneet muutosta, onhan rajan sulkeutuminen vaikuttanut niin metsäteollisuuteen kuin logistiikkaankin. Edellinen hallitus sai alkuun joitakin erityisesti kaakkoiseen ja itäiseen Suomeen kohdistuneita toimenpiteitä. Keskustan Kymenlaakson piiri katsookin että nyt aloittaneen hallituksen tulisi edelleen ymmärtää ja sisäistää kaakkoisen Suomen asema ja tilanne ja suunnata erityisesti alueen tarpeisiin räätälöityjä toimenpiteitä. Meillä ei ole varaa siihen että osa Suomesta putoaa kehityksen kelkasta.

Työmahdollisuuksien muuttuessa työntekijöiden edelleenkouluttautuminen on ollut mainiota varautumista muutoksiin. Näin ei aloittaneen hallituksen mielestä ilmeisesti enää ole koska se on päättänyt lakkauttaa aikuiskoulutustuen 2024 elokuusta lähtien. Tilanteessa jossa työelämää pyritään kehittämään joustavampaan suuntaan ja tällainen kouluttautuminen on joillakin aloilla jopa ratkaisevaa uuden työvoiman saamiseksi on päätös käsittämätön -semminkin kun tuki ei edes rasita valtiontaloutta vaan rahoitetaan työttömyysvakuutusmaksuista. Toivommekin että hallitus ottaisi tämän ohjelmansa kirjauksen vielä uudelleentarkasteluun.

Tunnelin päässä näkyy onneksi valonpilkahduksiakin mm. akkuteollisuuden muodossa. Toivottavasti tätä valonkajoa ei säästösyistä sammuteta.

Keskustan Kymenlaakson piirihallitus

EtusivuUutisetKeskustan Kymenlaakson piirihallitus: Kymenlaakso tarvitsee eritystoimia työllisyyteen ja kehitykseen