Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri: Erityistalousalueista vauhtia Itä- ja Pohjois-Suomen kehitykseen!

Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri vaatiikin paraikaa käytävästä budjettiriihestä konkreettisia ja nopeita päätöksiä alueen elinvoiman pitkäjänteisen kehittämisen puolesta.

Korona ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan ovat iskeneet kovasti Itä- ja Pohjois-Suomen yrityselämään ja elinvoimaan. Jako voittajiin ja häviäjiin on vahvistunut niin alueiden sisällä kuin suhteessa muuhun Suomeen.

Annika Saarikon esittämistä erityistalousalueista olisi viipymättä saatava päätös hallituspöydästä. Yritykset ja yrittäjät tarvitsevat taloudellista vakautta tuovaa näkymää nykyisten kriisien yli” muistuttaa Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Marjut Lehtonen.

“Suomi ja erityisesti pohjoiset alueet tarvitsevat uutta yrittäjyyteen ja työntekoon kannustavaa aluepolitiikkaa. Esimerkiksi yritysten työllistämisen sivukulujen laskeminen ei olisi keneltäkään toiselta ihmiseltä tai alueelta pois”, toteaa varapuheenjohtaja Liisa Ojantakanen.

Erityistalousalueilla ihmisten ja yritysten olisi mahdollista saada verotuksellisia tai muita huojennuksia, jotta edellytykset työntekoon, opiskeluun, investointeihin ja työllistämiseen vahvistuisivat.

“Kevään 2023 eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa on ratkaistava laajasti alue- ja väestöpolitiikka. Norja on ollut tässä asiassa pitkään edelläkävijä ja meidän suomalaisten olisi syytä ottaa heistä esimerkkiä. Norjassa on esimerkiksi maksettu korkeampaa lapsilisää syrjäseutujen asukkaille. Tämä olisi syytä ottaa käyttöön myös Suomessa” esittää varapuheenjohtaja Matti Heikkilä.

EtusivuUutisetKeskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri: Erityistalousalueista vauhtia Itä- ja Pohjois-Suomen kehitykseen!