Pohjois-Pohjanmaan Keskusta esittää Ira Toppista eurovaaliehdokkaaksi

Haukiputaan koululle lauantaina 11.11. kokoontunut Pohjois-Pohjanmaan Keskustan piirikokous päätti esittää Keskustan puoluevaltuustolle Ira Toppisen nimeämistä Keskustan eurovaaliehdokkaaksi. Siikalatvalla asuva Toppinen on koulutukseltaan ekonomi ja hän toimii Kärsämäen sivitysjohtajana. Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu Lahdessa 25.-26.11.

”Euroopan yhtenäisyyden merkitys kasvaa jatkuvasti. Ihmiset ovat erityisen huolissaan elinkustannusten noususta ja turvallisuudesta, ja unionissa voimme saada enemmän aikaan yhteistyössä. Meidän on huolehdittava siitä, että kansalaisemme ovat valmiita kohtaamaan tulevaisuuden haasteet, vaikka maailman geopoliittinen tilanne onkin vaikeasti ennustettava”, katsoo Toppinen.

Piirikokouksen poliittisen keskustelun avasi Keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi kuuluttamalla sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusoa ottamaan vihdoin johtajuutta sote-palveluiden uudistamisesta ja siten hillitsemään kasvavia sosiaali- ja terveyden huollon kasvavia kuluja. Muuten Lohen mukaan on vaarana, että uudistus liukuu pelkäksi valtionvarainministeriön ohjaamaksi mekaanisten säästöjen toteuttamissuunnitelmaksi.

Keskustelussa kuultiin myös vaalipiirin kansanedustajien Pekka Aittakummun, Tuomas Kettusen, Hanna-Leena Mattilan, Timo Mehtälän ja Olga Oinas-Panuman katsaukset.
Lisäksi kokouksessa valittiin piirin puheenjohtajisto ja piirihallitus vuodelle 2024.

Puheenjohtaja: Marjut Lehtonen (Oulainen)

Varapuheenjohtajat: Matti Heikkilä (Kuusamo) ja Joel Taskila (Oulu)

Piirihallitus:
Tapio Myllymäki (Kärsämäki)
Riitta-Liisa Salmenkangas (Siikajoki)
Janne Sirkka (Pyhäjoki)
Ira Toppinen (Siikalatva)
Elina Hyttinen (Nivala)
Marja Isokääntä (Alavieska)
Sinikka Parttimaa (Haapajärvi) – uusi
Ari Mehtälä (Ylivieska) – uusi
Reijo Kehus (Ii)
Anni-Inkeri Törmänen (Pudasjärvi)
Maaret Ihme (Taivalkoski)
Hanna Nikupaavo (Kalajoki)
Senja Kovaniemi (Liminka)
Katri Hyvärinen (Muhos) – uusi
Raimo Hämeenniemi (Oulu)
Timo Tervonen (Vaala) – uusi

EtusivuUutisetPohjois-Pohjanmaan Keskusta esittää Ira Toppista eurovaaliehdokkaaksi