Oma yliopisto Satakuntaan

Kannanotto 12.12.2020

Viime aikoina on herätelty korkeimman opetuksen mahdollista laajentamista Satakuntaan. Tähän koko maakunnan pitää Keskustan mielestä yhtenäisenä tarttua. Tälle maakunnalle ja sen koulutukselle ja sitä kautta hyvinvoinnille ja vetovoimatekijöille on nyt avautunut ikkuna pohtia sitä, mitä tuo otsikossa mainittu asia tarkoittaisi, kun se saataisiin maaliin. Täällä on yhteisenä tahtotilana se, että sen avulla voitaisiin nostaa osaamisen tasoa lisäämällä panostusta koulutukseen ja tutkimukseen.

Näyttää siltä, että tässä hankkeessa voisi koko Satakunta olla yhtenä rintamana yrittämässä viedä eteenpäin Satakuntalaisen koulutuksen ja tutkimuksen tasoa.
Yliopistotasoisen opetuksen tarjonnan laajentaminen Satakunnassa olisi tietenkin valtava positiivinen toimi koko maakunnallemme, mutta se ei olisi keneltäkään pois. Yliopistotasoinen tutkimus ja tuotekehittely tukisi oivallisella tavalla maakunnan yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun työtä satakuntalaisten parhaaksi.

Tämä hanke toisi myös uutta näkökulmaa satakuntalaiseen elinkeinoelämään, joka voisi yhteistyössä yliopiston kanssa saada perustutkimukseen perustuvaan tutkimustietoa käyttöönsä.
Korkein koulutus myös luo ympärilleen positiivista pöhinää ja mikä osaltaan auttaisi maakuntaamme. Nuorille avautuisi aivan uusi väylä opintoihin omassa maakunnassa ja se myös toisi tänne uutta elinvoimaa, tutkijoita, opiskelijoita ja kansainvälistä tiedeyhteisöä aivan uudella tavalla. Yliopistotasoinen opetus myös heijastuu ympäristöönsä pitkällä aikavälillä, koska akateeminen väki luo ympärilleen työtä ja uudenlaista toimeentuloa.

Keskusta on koko voimallaan tämän yhteisen hankkeen puolesta ja kutsuu koko maakunnan ajamaan tätä yhteistä asiaa.

Lue seuraavaksi

Keskustan Satakunnan piirin syyskokous jakaa pohjois-satakuntalaisten huolen turvetuotannon jatkosta
Keskustalaiset Pohjois-Satakunnassa haluavat tuoda koko seutufooruminsa äänellä näkyväksi turvetuotannosta hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen epätasapainon.
7.4.2021 / Uutiset
EtusivuUutisetOma yliopisto Satakuntaan