Keskusta rakentaa Salon kaupunkia yhdessä

Keskusta luo vastuullista toimintaa ja rakentaa yhteistyötä koko Salon parhaaksi.

Olemme aina olleet toiminnan ihmisiä ja uskomme yhdessä tekemisen voimaan. Tämä kaupunki rakennetaan yhdessä – toimeen tarttumalla saadaan aikaan muutosta.

Salo on kestävän menestyksen koti. Keskusta on rakentamassa Salosta turvallista, kiinnostavaa, kotoisaa ja taloudellisesti kestävää kaupunkia.

Keskusta on ratkaisuja etsivä sivistysliike. Aatteemme ja arvomme näkyvät kodeissa ja työpaikoilla joka päivä. Jokaisella on vapaus valita elämänsä suunta kaikkialla Suomessa. Tärkeintä on hyvä elämä tasapainossa luonnon kanssa.

Vaikuttamista, yhdessäoloa, ystävyyksiä, kulttuuria ja uuden oppimista – lähde mukaan!

Ota yhteyttä!

Johanna Riski
Kunnallisjärjestön puheenjohtaja
050 5718934
johanna.riski@salo.fi

Lähde mukaan vaikuttamaan?

Liity jäseneksi!

Ajankohtaista

KeskustaSalo haastaa poliittiset toimijat roskapussien keräykseen!

KeskustaSalo haastaa kaikki muut salolaiset poliittiset toimijat mukaan Ylen Miljoona roskapussia -keräykseen.

Pidetään yhdessä ympäristö siistinä ja viihtyisänä!

https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Lehdistötiedote 11.12.2022,  Keskustan Salon kunnallisjärjestön syyskokouksen kannanotto

Lasten ja nuorten oireiluun tarvitaan vaikuttavammat keinot

Keskusta Salo näkee välttämättömäksi, että Salossa nostetaan lasten ja nuorten pahoinvointi nykyistä vahvemmin keskusteluun ja tilanteen korjaamiseksi ryhdytään välittömästi entistä vahvempiin toimiin.

Uutisoinnit nuorisorikollisuuden lisääntymisestä Salossa pitää ottaa vakavasti. Huolestuttavaa myös on viitteet katujengien muodostuminen Salon alueella.

90-luvun lama-ajalta on tutkimustietoa siitä, miten julkisen talouden heikentyminen vaikuttaa lasten ja nuorten hyvinvointiin ongelmia lisäävästi. Nyt korona ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan tulee vaikuttamaan julkiseen talouteen negatiivisesti pitkään ja avuntarve monissa perheissä kasvaa entisestään. Tilanne heijastuu suoraan myös lasten ja nuorten elämään. Katsomme, että parhaiten ongelmien juurisyihin päästään käsiksi varhaisella puuttumisella alkaen perhetyöstä. Jo syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tueksi on varmistettava resurssit etsivään nuorisotyöhön. Lasten ja nuorten pitää saada apua mahdollisimman läheltä, koulusta ja perusterveydenhuollosta heti, kun viitteitä ongelmista ilmenee. Yhteistyön vahvistaminen kaupungin, hyvinvointialueen, poliisin sekä muiden tarvittavien sidosryhmien kanssa takaa edellytykset mahdollisimman nopean ongelmiin tarttumisen.

Toimintatapojen kehittäminen siten, että toiminnan vaikuttavuus ongelmiin varmistetaan, nopeuttaa tuen saantia ja säästää yhteiskunnan varoja.

Salossa 7.12.2022
Keskustan Salon kunnallisjärjestö

Tapahtumat

 

Kunnallisjärjestön johtokunta 2023

Johanna Riski (puheenjohtaja)
Marjaana Mänkäri (varapuheenjohtaja)
Eija Järvelä (sihteeri)
Asko Määttänen
Ismo Saari
Katihanna Heikkinen
Minna Mäkinen
Olavi Jantunen
Ari-Heikki Riihikankare
Jaana Uusitalo

Keskustanuorille on varattu yksi paikka, joka täytetään myöhemmin.