Keski-Suomen Keskusta: Keskusta varmistaa toimivat lähipalvelut  

Keski-Suomen Keskusta: Keskusta varmistaa toimivat lähipalvelut  

Keskusta varmistaa toimivat lähipalvelut

Tulevissa aluevaaleissa on kyse ihmisten hyvinvoinnista, turvallisuudesta ja terveydestä. Keski-Suomen hyvinvointialueen toiminnassa on tunnistettava erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten palvelutarpeet eri puolilla maakuntaa.

Keskusta haluaa varmistaa lähipalvelut, siten että jokaisessa kunnassa pitää olla vähintään yksi sosiaali- ja terveyspalveluasema sekä vanhusten hoidon ja palveluasumisen yksikkö. Ikäihmisten on saatava lähialueellaan inhimillisen ja laadukkaan hoivan. Lähipalvelut voivat olla erilaisia riippuen alueiden ihmisten tarpeista.

Kiireettömään hoitoon on päästävä seitsemän vuorokauden sisällä. Korona-aikana syntyneiden hoitojonojen purkaminen on kaikkein kiireellisin asia. Nuorten mielenterveyspalveluiden pitää tulla osaksi koulun oppilashuoltoa.

Hyvällä henkilöstöpolitiikalla turvataan osaavan henkilöstön saatavuus joka puolella maakuntaa. Hyvä johtaminen, työhyvinvointi, mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön ja perheystävällisyys ovat vetovoimatekijöitä.

Keskustan tavoitteena, on että Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelut toimivat hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä kuntien, yritysten, järjestöjen, seurakuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Kumppanuus tuo elinvoimaa ja työtä Keski-Suomeen.

Lue seuraavaksi

Tule talkoolaiseksi Jyväskylän puoluekokoukseen!
Suomen Keskustan 80. puoluekokous järjestetään Jyväskylässä 14. – 16.6.2024. Kokous alkaa perjantaina 14.6. kello 14 ja päättyy sunnuntaina 16.6. iltapäivällä. Kokouspaikkana on Jyväskylän Paviljonki, osoite Lutakonaukio 12, Jyväskylä.
12.3.2024 / Uutiset
Keski-Suomen Keskusta: Keskusta puolustaa lähipalveluita
Keski-Suomen Keskustan mielestä hyvinvointialueen ihmislähtöisen strategian mukaisesti asukkaiden ja henkilöstön mielipiteet on huomioitava palveluverkosta päätettäessä. Kokonaisarviointiin on liitettävä maaseutuvaikutusten arviointi, koska toimipisteverkon karsiminen koskisi kaikkein voimakkaimmin maaseutualueisiin. Talouden sopeuttamistoimet voidaan toteuttaa huomattavalta osin palvelukokonaisuuksia ja työtä kehittämällä. Näin päästään kestävään kustannusten hillintään ja samalla lisätään asukkaiden hyvinvointia. Näiden toimien tulee olla ensisijaisia palveluverkon karsimiseen nähden. Ammatinharjoittajamallin kokeilun pitää aloittaa nopeasti osana ratkaisua, jossa perusterveydenhuolto paranee ja lähipalvelut säilyvät. Palveluja voidaan tuottaa myös monipalvelupisteissä yhteistyössä kuntien, järjestöjen ja yritysten kanssa.
8.3.2024 / Uutiset
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko: Noin puoli miljoonaa suomalaista Olli Rehnin takana - kiitos!
Kiitän sydämestäni kaikkia Olli Rehniä äänestäneitä! Kiitos aktiiviselle kampanjaporukalle, Keskustan järjestöväelle ja ennen kaikkea upealle ehdokkaalle, Ollille. Olli Rehn teki hienon ja näköisensä vaalikampanjan. Hän oli ja on vakaa kuin kallio. Vaalityö sai mukaansa monia suomalaisia.
29.1.2024 / Uutiset
EtusivuUutisetKeski-Suomen Keskusta: Keskusta varmistaa toimivat lähipalvelut