HUOLTOVARMUUTA HUOMENNAKIN

Puoluevaltuustossa ehditään käsitellä toki muitakin asioita kuin turvallisuutta. Sote nousi monia puheenvuoroja kirvoittavaksi teemaksi. Tätä teemaa lähestyi myös piirin puheenjohtaja Riikka Turunen, alan ammattilainen itsekin. Puheevuorossaan Riikka linkitti työntekijöiden aseman ja maamme huoltovarmuuden seuraavasti:

“Suomen huoltovarmuus puhuttaa enemmän kuin koskaan minun elinaikanani.

Huoltovarmuutemme koostuu niin maanpuolustuksesta, kotimaisesta ruuan tuotannosta kuin riittävästä omavaraisuudesta lämmön- ja energian tuotannossa.

Osa välttämätöntä huoltovarmuutta on myös sosiaali- ja terveydenhuolto. Olemme viime vuosien pandemia-aikana nähneet mikä merkitys sosiaali- ja terveydenhuollolla on. Kiistämättä se on merkittävä osa hyvinvointiyhteiskunnan perusturvaa ja huoltovarmuutta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tärkein voimavara on henkilöstö. Vain riittävä määrä, työhön sitoutunutta ja hyvinvoivaa henkilöstöä pystyytuottamaan laadukkaita palveluja.

Henkilöstön näkökulmasta alalla pätevät samat työelämän lainalaisuudet kuin muillakin aloilla. Arvostetaan työelämässä olevia joustoja, johdon näkyvää kiinnostusta henkilöstöä kohtaan, panostusta esimiestyöskentelyyn, hyvää muutosjohtamista, mahdollisuutta työnohjaukseen, koulutuksiin ja kehittymistä omassa työssään.

Alalla arvostetaan mahdollisuutta saadaan tehdä merkityksellistä työtä ja kokea työnhallinnan tunnetta.

Tyytyväisen potilaan laadukkaan hoidon ympäriltä löytyy onnellinen hoitaja. Onnellinen hoitaja kaipaa ammattiaan vastaavaa työtä, aikaa työn toteutukseen, palkan, jolla elää ja tulla toimeen. Hoitaja tarvitsee ammattitaitoiset työkaverit, joilla jokaisella on oma rooli työyhteisössä, vain siten turvaamme huoltovarmuutta.

Me keskustalaiset lupasimme tehdä töitä paremman työarjen ja paremman työpaikan saavuttamiseksi henkilöstölle. Tähän työhön me keskustalaiset olemme sitoutuneet hyvinvointialueilla ympäri Suomen.”

Lue seuraavaksi

Laajemmin uutisoitujen henkilövalintojen lisäksi Lappeenrannan puoluekokous nimesi piirien esitysten pohjalta myös puoluevaltuuston jäsenet kaudelle 2022-24.
14.6.2022 / Uutiset
Lehdissä ja keskusteluissa on ylläpidetty ja nostetu esiin maakuntamme sisäistä vastakkainasettelua. Aluevaaliehdokkaamme Vesa Koskiaho ja Markku Pakkanen ottavat kirjoituksessaan kantaa koko maakunnan yhteistyön puolesta.
21.1.2022 / Uutiset
EtusivuUutisetHUOLTOVARMUUTA HUOMENNAKIN