Jenny Hasu: Ennakkoluulottomuutta ja linjakkuutta

Puoluevaltuuston kokous Lahdessa jatkuu. Jenny Hasu puhui mm. linjan sumeudesta ja ennakkoluuluttomuudesta toiminnassa:

Hyvät puoluevaltuutetut, keskustalaiset

Mukava olla Lahdessa, kaupungissa, joka on tehnyt sen, mihin me Keskustassa pyritään. Teollisuuden alasajo loi Lahdelle huonon maineen, mutta niin vain kovalla työllä ja asenteella Lahti rakensi tarinansa uudelleen.
Keskusta on edustanut suomen politiikassa liikettä, joka osaa sanoittaa muuttuvaa maailmaa ja tarjota poliittista analyysia erilaisiin tilanteisiin. Syystä tai toisesta tämä taito on ollut hakuteillä. Me Kymenlaaksossa ei tunnisteta sellaista keskustaa, joka olisi maalaisten ärripurri puolue tai vaihtoehdoton ei-liike. Meille Keskusta on rakentava voima. Sellainen poliittinen keskivoima, josta puolueenpuheenjohtaja otti puheeseen esille.

Mutta äänestäjille Keskustan linja on jäänyt epäselväksi. Me tarvitsemme yhteisen politiikan rungon, johon on sitoutunut Keskustan eduskuntaryhmä, puoluejohto, puoluehallitus, piirijohtajat, puolueen työntekijät. Keskustalla ei voi olla on/off-suhdetta esimerkiksi hallituspolitiikaan. Näyttäydymmekö äänestäjille porukalta, joka halusi hallituksessa ollessaan oppositioon ja oppositiossa ollessaan hallitukseen?

Tulen keskustalaista kodista, hyvin keskustalaisesta kodista. Siksi olimmekin aika yllättyneitä, kun Pekka Haaviston kampanjasta kysyttiin, olisiko tästä kodista, tältä tilalta julkisesti tuettu Pekkaa. Ensin olin pöyristynyt, mitä ne miettivät. Eivätkö muka tiedä, että olemme Keskustalainen koti. Aikani kun puhistiin perheen kesken, ajatus kääntyi toiseen. Alun pökerrys, kääntyi ihailuksi. Näin sitä kampanjaa pitää tehdä, ennakkoluulottomasti. Olenko itse toiminut samoin? Pyytänyt Ollin kampanjaan ihmisiä samalla periaatteella. Entä kuntavaaliehdokkaista. Tai edes kunnallisjärjestön kokoukseen. Vastaus on, että en ole. Liian usein myös järsjestötasolla ei keskitytä omaan peliin, vaan vilkuillan sivuille.

Hyvät ystävät,

Täällä Päijät-Hämeessä ja kymenlaaksossa on merkittävä elintarviketeollisuuden keskittymä. Joten täällä jos missä on hyvä paikka kiittää Elsiä hänen tekemästään työstään pakkausasetuksen suhteen. Elsi ei sitten enempää, eikä vähempää huolehti, että Suomessa kehitty kierrätystyö saa jatkua, eikä EU:n sääntötsunami sitä tuhonnut. Viljelijän tyttärellä, on hyvä olla mielä hellä, kun edunvalvontaa tehdään näin. Kiitos!

EtusivuUutisetJenny Hasu: Ennakkoluulottomuutta ja linjakkuutta