Nyt kaivataan toivoa ja turvaa

Piirin puheenjohtaja Riikka Turunen toi puheenvuorossaan esiin tarpeen toivoon ja turvaan:

Arvoisa puheenjohtaja, Hyvät puoluevaltuuston osallistujat

Meillä oli Kotkan keskustan aamukahvitilaisuus torstai-aamusta johon osallistui ministeri Antti Kaikkonen matkalla Haminaan. Keskustelimme Suomen puolustuksesta ja Ukrainan tilanteesta.

Tilaisuudesta lähtiessä panin merkille, että torin kulmalla oli runsaasti ihmisiä. Oivalsin tuossa hetkessä, että nämä ihmiset olivat saapuneet paikalle, koska lähellä oli alkamassa ruoka-avun jakaminen.

Riensin töihin.

Illan päätteeksi osallistuin vielä seurakunnan Älä pelkää pimeää- meissä kaikissa on valoa- tilaisuuteen Pyhtään kirkossa. Tilaisuuteen oli kutsuttu kuntaamme sijoittuneita ukrainalaisia lapsia ja heidän äitejä. Lapsilla oli lauluesitys ja he esittivät meillä videoita omalta kotiseudultaan. Lopuksi sytytimme tuohukset rauhan ja toivon puolesta. Rauhan ja toivon puolesta.

Torstai on kuvaus siitä, miten elämä on kerroksellista ja toisinaan elämän kerroksien kuoriminen saa vedet valumaan silmistä samalla tavoin kuin sipulin kuoriminen. Jos ilo ja toivo elämästä katoaa ei sipulin kuoriminen enää saa vettä valumaan silmistä.

Pidetään me keskustalaiset huolta siitä, että sanoitamme arkea tulevaisuuden ja toivon näkökulmasta ja olemme lähimmäisiä ihmisille sekä avuntarvitsijoille niin lähellä kuin kaukana. Hyvät ystävät tulevaisuus ja toivo, sitä on Keskusta.

Riikka Turunen
piirin puheenjohtaja

EtusivuUutisetNyt kaivataan toivoa ja turvaa