Muistetaan juuremme ja arvomme

Puoluevaltuuston jäsen Kyösti Skippari piti puheen jossa hän muistutti meitä arvoistamme ja kehoitti tuomaan niitä edelleenkin esiin:

HYVÄ PUOLUEVALTUUSTO

Olen aina arvostanut Keskustassa sitä, että pidetään huolta heikompiosaisista yksilöistä yhteiskunnassamme ja kannetaan heistä huolta.

Tänä aikana puhutaan enenevässä määrin siitä, miten yhteiskunta eriarvoistuu sekä polarisoituu. Yksilön oma menestyminen ja oma ura korostuu, ei niinkään yhteinen menestyminen ja yhdessä tekeminen. Puhutaan liberaaleista sekä uusliberalismin arvoista.

Liberalismin arvojen mukaan yhteiskunnan hyvinvointi muodostuu yksilöiden hyvinvoinnin summasta.

Uusliberalismi painottaa taas sitä, että yksilöt ovat vastuussa omista valinnoistaan.

Minua huolettaa, että olemmeko unohtamassa ne periaatteet, joista olemme aina olleet Keskustassa ylpeitä ja joita olemme vaalineet koko olemassaolomme ajan. Näistä tärkein on ollut lähimmäisestä huolehtiminen.

Meille kuitenkin tarjotaan radikaaleja ajatuksia eri tahoilta, ratkaisuina yhteiskunnan ongelmiin. Halutaan hoitaa asioita niin, että yksilö itse saa välittömän hyödyn, muut huolehtikoot itsestään.

Meillä on puolueella oma identiteettimme joka tuntuu olevan tällä hetkellä jonkin verran hukassa. Meillä on onnistumisia joista voimme olla ylpeitä. Näistä onnistumisista voimme kertoa maakunnissa eri tilaisuuksissa. Näillä tarinoilla luomme uskoa siihen, että olemme puolue, johon voi edelleen luottaa ja joka osaa parhaiten hoitaa yhteisiä asioitamme tässä maassa.

Me pidämme itseämme sivistysliikkeenä, mutta meidän todella pitää pysähtyä, uskaltaa nostaa perinteiset arvomme esille ja viedä niitä vahvasti eteenpäin. Vain uskomalla itseemme voimme pärjätä. Kun uskomme itseemme, voivat muutkin uskoa meihin. Meillä pitää olla vahva tulevaisuuden usko omaan tekemiseemme ja menestymiseemme.

Lopuksi totean: VT 15 on peruskorjattava.
Kyösti Skippari, puoluevaltuuston jäsen

EtusivuUutisetMuistetaan juuremme ja arvomme