Pellon keskustajärjestöt täyttivät vuosia

Pellon Keskustajärjestöt täyttivät vuosia. Pellon paikallisyhdistys täytti 90 vuotta, kunnallisjärjestö 85 vuotta ja Keskustanaiset 45 vuotta. Juhla järjestettiin Pellon koulukeskuksen auditoriossa lauantaina 9.9. Tilaisuudessa puhuivat nykyiset Lapin kansanedustajat Katri Kulmuni ja Markus Lohi sekä aiemmin kansanedustajana toiminut Simo Rundgren. Puolueen tervehdyksen tilaisuuteen toi Suomen nuorin kansanedustaja Olga Oinas-Panuma Pohjois-Pohjanmaan piiristä. Olga valoi puheenvuorossaan uskoa tulevaisuuteen vaikeista ajoista huolimatta. Pellon kunnan tervehdyksen tilaisuudessa piti uusi kunnanjohtaja Katja Jaako-Körkkö. Toiminnanjohtaja Antti Mulari toi tilaisuuteen tervehdyksen piirin puolesta. Tilaisuuden musiikista vastasivat Juulianna ja Jussi Vanha.

Tarmo Uusitalo kävi historiakatsauksessaan läpi Pellon Keskustan pitkää ja vaiherikasta historiaa. Lapin sodassa tuhoutunut Lappi nousi kirjaimellisesti tuhkasta. Sotien jälkeen ajat olivat levottomat ja Maalaisliitolla oli merkittävä rooli yhteiskunnan vakauttavana voimana. Vahvan maahengen lisäksi puolueen toiminnassa ovat korostuneet työteliäisyys ja yrittäjyys sekä heikommassa asemassa olevista huolehtiminen. Pellon keskustalaiset tunnetaan myös hyvästä yhteistyökyvystä muiden puolueiden edustajien kanssa.

Peräpohjolassa sijaitsevan Pellon naapurikunnat Ruotsin puolella ovat Övertorneå ja Pajala. Rajakauppa on luonut ystävyys- ja sukulaisuussuhteita Torniojoen molemmin puolin. Yritteliäisyys näkyy myös tänä päivänä Pellon elinkeinoelämässä. Yhteiskunnallinen aktiivisuus on vahva ja onpa vuoteen 1949 asti Turtola-nimellä tunnetusta Pellosta ponnistanut myös kaksi Suomen pääministeriä.

Tilaisuudessa palkittiin pitkään suomalaisen yhteiskunnan, Pellon kunnan ja Keskustapuolueen hyväksi työtä tehneitä henkilöitä.  Keskustan pöytästandartit saivat Keskustan Paulina Koskenniemi, Olavi Maansaari, Kaisu Laitamaa, Raija Mäki, Antti Mäkituomas ja Tommi Vanha. Keskustanaisten viirin saivat Anne Ikonen ja Kaisu Rautio.

 

EtusivuUutisetPellon keskustajärjestöt täyttivät vuosia