Peräpohjolan Keskusta: Lappiin kaksi keskussairaalaa

Keskustan Peräpohjolan piiri esittää kirjattavaksi SOTE-lakiin, että Lapissa tulee olla kaksi keskussairaalaa. Kirjaamalla esitys lakiin vahvistetaan nykytila ja tuodaan toimintavarmuus Länsi-Pohjan keskussairaalaan.

Piiri katsoo, että kahden keskussairaalan malli edellyttää raskaasti teollisessa Meri-Lapissa väestön hyvää ensihoidon ja terveyspalvelujen palvelutasoa, mikä edellyttää ympärivuorokautista päivystystä Kemissä. Yksityinen erikoissairaanhoidon palvelutuotanto Meri-Lapissa on osa alueen terveydenhuoltoa. Se on totutusta poikkeava toimintamalli, mutta toimiva.

Huomioitavaa on myös se, että mikäli Länsi-Pohjan keskussairaalan toimintoja supistettaisiin, olisi Meri-Lapin asukkaiden luontainen asiointisuunta perusparannetun nelostien päässä Oulussa. Potilaiden hakeutuminen Ouluun rapauttaisi tulevan sotealueen rahoituspohjaa ja voisi heikentää perusterveydenhuollon palveluita Lapin alueella.

– On tärkeää, että Lappiin saadaan sote-sopu. Kirjaamalla kaksi keskussairaalaa lakiin ratkaistaan jo pitkään jatkunut ongelma ja päästään yhdessä rakentamaan toimivaa Lapin Sotea, toteaa piirin puheenjohtaja Tanja Joona.

Keskustan Peräpohjolan piiri peräänkuuluttaa, että yksi sairaalan kulmakivi on synnytyspalvelut ja vetoaa ministeri Krista Kiuruun, jotta lupa jatkaa synnytyksiä saataisiin mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Tanja Joona, 050 345 2944

EtusivuUutisetPeräpohjolan Keskusta: Lappiin kaksi keskussairaalaa