21.6.2023

Keskustan Lakimiehet tukee Olli Rehniä presidentiksi

Keskustan Lakimiehet ry tukee tohtori Olli Rehniä Keskustan presidenttiehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleihin.

Olli Rehnillä on pitkä kokemus niin kotimaisista kuin kansainvälisistä tehtävistä Europarlamentista ja Euroopan Unionin komissiosta.

Olli Rehn on vahvan kokemuksensa puolesta oikea henkilö johtamaan Suomea maailmanpoliittisessa tilanteessa, missä tarvitaan laajaa osaamista ja analyyttisyyttä.

 

7.3.2023

Keskustan lakimiehet tapasi Juristiliiton

Keskustan Lakimiehet ry tapasi Juristiliiton avainhenkilöitä 6.3.2023 Juristiliiton toimistolla. Tapaamisessa keskusteltiin ja vaihdettiin ajatuksia oikeusvaltion kehittämiseksi.

Valtioneuvoston selonteko oikeudenhoidosta sekä eduskunnan lakivaliokunnan selonteosta antama mietintö ovat nostaneet huolia pitkittyneistä oikeudenkäynneistä, kustannusten noususta sekä toisaalta oikeusprosesseihin kohdistuvasta kansalaisten luottamuksesta.

Erityisesti yhteiskunnallisesti epävarmoina aikoina instituutioiden merkitys korostuu. Ne luovat turvaa ja vakautta epävarmuuden keskellä. Juristit ovat taitavia hiomaan erilaisia prosesseja. Aina löytyy korjattavaa, mutta oikeudenhoito tarvitsee myös rahallisia panostuksia. Nyt liian alhainen rahoitus pidentää oikeudenkäyntien kestoa.

Käräjäoikeuksien käsittelyajat vuosina 2008–2020 ovat kasvaneet esimerkiksi pahoinpitelyn uhrien osalta 3,7 kuukaudesta 7,2 kuukauteen ja raiskauksen uhrien osalta 3,9 aina 9,5 kuukauden pituisiksi. Tarvitsemme riittävästi kokenutta lainkäyttö- ja toimistohenkilökuntaa kaikilla oikeuden sektoreilla.

Lisäksi Keskustan vaaliohjelmassa nostettu huoli oikeusturvavakuutuksien korvaustasosta oli yhteinen Juristiliiton kanssa. Korvaustasoa olisi päivitettävä. Nyt keskiluokkaiset suomalaiset ovat vaarassa jäädä oikeusturvatakuun ulkopuolelle.

On tärkeää, että oikeusturvan haasteista keskustellaan ja tietoja vaihdetaan. Keskustan Lakimiehet ry haluaa olla mukana etsimässä ratkaisuja yhdessä muiden järjestöjen ja alan toimijoiden kanssa.

 

15.12.2022

Markus Lohi tapasi Keskustan lakimiehiä

Suomen Keskusta r.p.:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi vieraili Keskustan lakimiesten lounastapaamisessa 15.12.2022 Helsingissä. Lohi kertoi ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta. Lisäksi tilaisuudessa käytiin läpi, mistä saamelaiskäräjissä ja lakikiistassa on kyse. Keskustelussa nousi esiin myös luonnonsuojelulain esitys, mihin Keskusta teki muutoksia.

 

9.11.2022

Sanna Lehtinen Suomenmaassa: Keskustalaisten juristien yhteistyölle tilausta

”Keskustan Lakimiehissä yhdistyy puheenjohtajan mukaan sekä verkostoitumisen tarpeeseen vastaaminen että yhteisen arvomaailman pohjalta keskusteleminen. Toiminnan on tarkoitus pitää sisällään keskustelutilaisuuksia ja vierailuja juristeille hyödyllisiin kohteisiin kuten ministeriöihin.”

Lue juttu Suomenmaasta: Uudet norminpurkajat? – Keskustan Lakimiehet heräilee horroksesta

 

7.11.2022 (uutinen)

Sanna Lehtinen Keskustan Lakimiehet ry:n puheenjohtajaksi

Sanna Lehtinen valittiin Keskustan Lakimiehet ry:n uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa 7.12.2022

Yhdistyksen muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Jouko Hämäläinen, Jukka Ihanus, Timo Latikka ja Jussi Sallila.