Hae vaalilautakuntaan vuoden 2024 vaaleihin

Keskustan Helsingin piiri ry hakee vaalitoimitsijoita toimimaan vaalilautakunnissa varsinaisena jäsenenä ja varajäsenenä (yhteensä 31 paikkaa).

Vaalilautakunnan jäsenet työskentelevät presidentinvaalissa ja europarlamenttivaaleissa vaalipäivänä ja vastaavat äänestyspaikalla vaalien toimittamisesta sekä äänestysajan päätyttyä ääntenlaskennasta. On ehdottoman tärkeää, että hakija on käytettävissä vaalipäivänä joustavasti vaalilautakunnan työhön ja äänteenlaskentaan. Edellytämme, että hakija on käytettävissä molempiin vaaleihin.

Vaalipäivät:
Presidentin ensimmäinen vaali 28.1.2024, mahdollinen presidentin toinen vaali 11.2.2024
Europarlamenttivaalit 9.6.2024

Hae vaalilautakuntaan perjantaihin 13.10. mennessä alla olevan linkin kautta:
https://link.webropol.com/s/hae-vaalilautakuntaan-2024

***

Kelpoisuusvaatimukset hakijalle:
Vaalikel­poinen Helsingissä vaalilautakuntaan on jokainen, jonka kotikunta on Helsinki ja jolla on äänioikeus eduskuntavaaleissa. Presidentinvaalissa on äänioikeutettu jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään ensimmäisen vaalin vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.


Palkkioiden määrät ovat seuraavat:

puheenjohtaja                      380 euroa
varapuheenjohtaja               310 euroa
jäsen ja varajäsen                260 euroa

Palkkioon sisältyy korvaus vaaleihin liittyvästä valmistelutyöstä, vaalimateriaalien kuljetuksesta ja vähäisestä oman matkapuhelimen käytöstä. Vaalilautakuntien palkkioon sisältyy myös korvaus vaalipäivänä vaalitoimituksen päätyttyä suoritettavasta laskentatyöstä. Palkkiosta maksetaan Helsingin Keskustalle 20% suuruinen luottamushenkilömaksu.

Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain mukaan kunnallisissa toi­mielimis­sä tulee olla 40 % sekä naisia että miehiä, mikä huomioidaan henkilöitä nimettäessä.

Lisätiedot:

helsinki(at)keskusta.fi tai toiminnanjohtaja Noora Juvonen puh. 0400 457 771

EtusivuUutisetHae vaalilautakuntaan vuoden 2024 vaaleihin