Helsingin Keskusta nimesi luottamushenkilöitä kunnallisiin luottamushenkilöpaikkoihin valtuustokaudelle 2021 – 2025

Keskustan Helsingin piiri on nimennyt luottamushenkilönsä Helsingin kunnallisiin luottamushenkilöpaikkoihin valtuustokaudelle 2021 – 2025. Helsingin Keskusta osallistui puolueiden välisiin neuvotteluihin kesäkuussa, jossa päätettiin puolueiden saamat kunnalliset luottamuspaikat Helsingin kaupungin eri toimielimissä.

Helsingin Keskustan puheenjohtaja Harriet Lonka kuvailee luottamushenkilöiden valintaprosessin sujuneen hyvin ja keskustelevasti.

– Henkilövalinnoissa halusimme kunnioittaa vaalitulosta sekä yhteistä tavoitettamme siitä, että nämä saadut luottamustoimet kasvattavat hyvin ääniä keränneiden ensimmäistä kertaa ehdolla olleiden osaamista ja antavat pohjaa vaikuttajaksi kasvamisessa. Samalla kuitenkin pidimme huolta siitä, että luottamushenkilön tausta antaa erinomaiset edellytykset juuri kyseisen luottamustehtävän hoitoon.

Esityksen luottamushenkilöpaikkavalinnoista piirin kokoukselle teki valtuustoryhmä ja piirihallitus yhdessä aiemmin viikolla järjestetyssä kokouksessa. Helsingissä Keskustan piiri on myös keskustan kunnallisjärjestö.

Kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Terhi Peltokorpi nostaa seuraavat asiat tulevan valtuustokauden pääteemoiksi ja kuvaa päätöstä henkilövalinnoista seuraavasti:

– Olen iloinen, että meillä on innostuva porukka rakentamassa helsinkiläisille entistä parempaa arkea. Toivomme, että ihmiset ovat yhteydessä Helsingin keskustalaisiin matalalla kynnyksellä niin pienissä kuin isoissakin asioissa. Tulevan valtuustokauden suurimpana haasteena koronan jälkeen on huolehtia lasten ja nuorten hyvinvoinnista sekä korjata koronan myötä syventynyt oppimis- ja hoitovelka.

Piirin kokouksessa 1.7. tehdyt henkilövalinnat:

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta
Eeva Kärkkäinen, varajäsen Anna Karhumaa

Tarkastuslautakunta
Terhi Peltokorpi, varajäsen Jukka Ihanus

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaosto
Mia Laine, varajäsen Risto Airikkala

Poliisin neuvottelukunta
Terhi Haapaniemi, varajäsen Anil Rampal

Keskusvaaliltk varajäsen
Anna Mäkituomas

Piiri nimeää vielä loppuihin luottamushenkilöpaikkoihin edustajansa syksyllä. Näitä luottamuspaikkoja ovat:
Kiinteistö Oy Malminkatu 3, hallituksen jäsen
Akseli Gallen-Kallelan museosäätiö, edustajiston jäsen
Helsingin konservatorion säätiö, edustajiston jäsen
Työmaahuolto Oy Ab, puheenjohtaja

Keskustan valtuustoryhmä valtuustokaudella 2021 – 2025

Keskustan valtuustoryhmä järjestäytyi vaalien jälkeen 16.3. Valtuustoryhmä valitsi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Terhi Peltokorven.

Valtuustoryhmän jäsenet:

valtuutettu Terhi Peltokorpi, kätilö (AMK), kasvatustieteen maisteri
valtuutettu Laura Kolbe, professori
varavaltuutettu Eeva Kärkkäinen, ministerin erityisavustaja, valtiotieteiden maisteri
varavaltuutettu Anna Karhumaa, lukion lehtori, teologian maisteri

Helsingin Keskustan puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja osallistuvat valtuustoryhmän kokouksiin. Valtuustoryhmä kutsuu toiminnasta ja Helsingin politiikasta kiinnostuneita osallistumaan kokouksiin. Kiinnostuksesta voi ilmoittaa toiminnanjohtajalle helsinki@keskusta.fi.

Lisätiedot:

Harriet Lonka, Helsingin Keskusta puheenjohtaja
Puh. 0400 755 475

Terhi Peltokorpi, valtuustoryhmän puheenjohtaja
Puh. 040 557 4671

EtusivuUutisetHelsingin Keskusta nimesi luottamushenkilöitä kunnallisiin luottamushenkilöpaikkoihin valtuustokaudelle 2021 – 2025