Jenny Hasun puhe ennen puluevaltuuston puheenjohtajaäänestystä

Kymenlaakson puoluevaltuutettu Jenny Hasu on yksi kolmesta valtuuston puheenjohtajaksi pyrkivästä. Ennen puheenjohtajäänestystä Jenny piti seuraavan puheenvuoron(pienet muutokset mahdollisia):

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät puoluevaltuutetut,

Lapsena istuin isän kanssa autossa Kouvolan asemalla. Odotettiin, että juna saapuisi ja saisimme vieraan kyytiin. Tuttua puuhaa perheessämme, kuten monelle tässä salissa.

Nyt ilmassa oli jotain outoa, koska isä putsasi autoa. Kyytiin tullut ”Jussi”, Johannes Virolainen, oli odotettu vieras, vaikka en lapsena tiennyt miksi.

Perille tullessa hän tervehti tuttavallisesti jokaisen talossa olevan – ison ja pienen. Se teki vaikutuksen.

Hyvät ystävät,

Keskusta on kohtaamisten puolue. Olemme saaneet voimaa yhteen tulemisesta viime vuosina, kun vastaviima on puhaltanut Suomen Keskustalle.

Suomalaiset eivät tunnista meitä. Eivät osaa nimetä asioita, joiden puolesta teemme töitä.

On aika vallata takaisin paikkamme poliittisessa keskikentässä. Keskusta on omaleimainen koko Suomen yleispuolue. Työn, toimeliaisuuden, osallisuuden ja yrittäjyyden puolue.

Kun politiikassa monilla on houkutus syödä rusinat pullasta, me keskustalaiset keskitymme sen pullan leipomiseen.

Hyvät puoluevaltuutetut,

Tätä hetkeä leimaa Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa. Kun tarve vaati Keskusta otti paikkansa. Näin olemme toimineet aina historian taitekohdissa.

Nato-keskustelu yhdisti puoluevaltuustoa. Siitä henki se vakavuus, jolla tehtäväämme on hoidettava,

Puheenjohtajana haluan varmistaa, että täytämme paikkamme. Kun aika vaatii, linjaamme keskustan ja maan suuntaa. Kun aika sallii, käymme toisiamme arvostavaa keskustelua puolueemme uudistamisesta.

Hyvät ystävät,

Kesällä ajelin kohti puoluekokousta. Takapenkillä istui elämäni neljä-vuotias. Hän lauloi pitkin matkaa ”Lähde Lappeenrantaan ja Keskusta siellä soi. Lähde Lappeenrantaa kepu karkeloi”.

Ajatus laulussa on aika mahtava. Sitä voi laulaa aina, kun matka on kohti yhteistä kohtaamista.

Olen tänään hakemassa teiltä luottamusta puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

Haluan tehdä kanssanne töitä sen eteen, että keskustan laulu raikaa jatkossa. Kymijoen rannalta Kilpisjärvelle. Keskeltä. Kirkkaana ja kuuluvasti.

EtusivuUutisetJenny Hasun puhe ennen puluevaltuuston puheenjohtajaäänestystä