Varsinais-Suomen Keskusta: Vain kotimaista ruokaa kunnissa

Varsinais-Suomen Keskusta vaatii kuntien käyttävän kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Lisäksi sesongin mukaista lähiruokaa tulisi tarjota mahdollisimman paljon. Varsinais-Suomessa on erinomaiset edellytykset panostaa lähiruokaan – maakuntahan tunnetaan Suomen ruoka-aittana.

”Kotimaista ja lähiruokaa suosimalla parannetaan ruoan terveellisyyttä ja turvallisuutta, tuetaan paikallista yrittäjyyttä sekä torjutaan ilmastonmuutosta”, linjaa Varsinais-Suomen Keskustan puheenjohtaja Satu Simelius.

Lähiruoka on aito ilmastoteko. Toiselta puolelta maailmaa rahdattu soija, riisi tai avokado eivät ole kestäviä valintoja. Kaikkiin ruokavalioihin löytyy vastuullisia vaihtoehtoja kotimaisesta ruuantuotannosta.

Kun panostetaan hankintaosaamiseen kunnissa, kotimaiset vaihtoehdot ruokahankinnoissa eivät rajaudu pois. Hinta ei siten saa olla ainoa peruste kunnan hankinnoissa, vaan myös vastuullisuuden ja paikallisuuden pitää painaa vaakakupissa.

”Keskusta puolustaa kotimaista ruokaa myös kuntatasolla. Se on arvovalinta”, jatkaa puheenjohtaja Simelius. ”Näitä arvovalintoja tekemään valitaan uudet päättäjät kesäkuun kuntavaaleissa.”

Lue seuraavaksi

Varsinais-Suomen Keskustan uusiksi varapuheenjohtajiksi Pekka Kuusisto Laitilasta ja Julia Koskinen Turusta
Piirin syyskokous 5.12. valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Satu Simeliuksen jatkamaan tehtävässään. Uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin vaalin jälkeen Pekka Kuusisto Laitilasta ja Julia Koskinen Turusta.
7.12.2020 / Uutiset
EtusivuUutisetVarsinais-Suomen Keskusta: Vain kotimaista ruokaa kunnissa